L’Hospital de Sant Celoni ha posat en marxa aquest mes de febrer el projecte “A l’escola, aprenem RCP”, realitzant els primers tallers de maniobres de reanimació cardiopulmonar entre els nens i nenes de 1r de Primària de diverses escoles de Sant Celoni que s’han adherit al projecte. Això ha estat possible gràcies a l’Ajuntament de Sant Celoni que ha permès introduir el projecte dins l’oferta educativa.

L’ RCP és un procediment d’emergència utilitzat per salvar la vida d’una persona que ha deixat de respirar o de la qual el cor ha parat de bategar. Serveix per mantenir el reg sanguini als òrgans vitals (cor i cervell) fins que la víctima el recuperi espontàniament o artificial. Augmenta notablement la supervivència i disminueix la possibilitat de dany neurològic. Un 90% de les morts sobtades esdevenen en entorn extrahospitalari. Només en un 10% dels casos es fan maniobres d’RCP abans de l’arribada del SEM.

“A l’escola, aprenem RCP” és un projecte sense ànim de lucre, que neix de la iniciativa d’un grup multidisciplinar de professionals de l’Hospital de Sant Celoni i que té com a objectiu principal formar en Suport Vital Bàsic a la població escolar celonina, perquè es considera que la capacitat d’aprenentatge i motivació en els nens/es és alta, que la participació en grup potencia l’aprenentatge i que els continguts també arriben als educadors així com a l’àmbit familiar de l’alumne/a.

Pretén, també, l’acostament dels professionals sanitaris a la població de referència i, concretament, en l’entorn natural dels més petits. Els continguts són estrictament ajustats als protocols internacionals ‘’RCP i desenvolupats gradualment i progressiva, per tal d’aconseguir que els nens siguin capaços d’actuar de manera efectiva davant una situació de risc vital al finalitzar 6è de primària.

RCP a les escoles de Sant Celoni. FOTO: HSC

Comparteix...

3 comentaris

  1. Des del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Montseny, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Celoni i el Consell Català de Ressuscitació de Catalunya, es fa des de fa 4 anys una formació per al professorat per tal que segueixen el programa aprovat pel Departament d’Ensenyament i tot l’alumnat, des d’infantil a batxillerat, sàpiguen com actuar en el Suport Vital Bàsic.
    Teniu més informació a : http://serveiseducatius.xtec.cat/vallesoriental3/categoria/dinamitzacio/svb/

  2. Des del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Montseny, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Celoni i el Consell Català de Ressuscitació de Catalunya, es fa des de fa 4 anys una formació per al professorat per tal que segueixen el programa aprovat pel Departament d’Ensenyament i tot l’alumnat, des d’infantil a batxillerat, sàpiguen com actuar en el Suport Vital Bàsic. Son els docents els que preparen els seus alumnes.
    Teniu més informació a : http://serveiseducatius.xtec.cat/vallesoriental3/categoria/dinamitzacio/svb/

Deixa un comentari

set + 7 =