Mans Unides del Vallès Oriental ja ha posat en marxa la campanya 2020 amb el lema “Qui més pateix el maltractament del pleneta ets tu!”. Tal com va explicar Josep Quintana en la roda de premsa celebrada a la seu de l’ONG a Granollers “aquest any ens centrem en la cura de la casa comuna, la terra, i la relació que hi ha entre el deteriorament del planeta i la pobresa de les comunitats més vulnerables.

De fet, el cartell de la campanya, la imatge representa de forma explícita com deixa la activitat humana  molts llocs : contaminació, deixalles  i degradació ambiental. Com a protagonista del cartell, “una dona que ens transmet la desolació que implica viure en condiciones insalubres, sense un accés equitatiu als recursos de la terra i sense possibilitat de gaudir dels drets més bàsics, com el de una alimentació sana i adequada”.

El projecte s’adreça al municipi de Pocoata,  Departament de Potosí (Bolívia) amb l’objectiu general: programa de sobirania alimentària que beneficiarà de manera directa 580 persones de 120 famílies en 5 comunitats. Capacitació, acompanyament en el terreny, condicionament d’infraestructures i equipaments en funció de cada comunitat (alçada, aigua, tipus de terreny,…)  Mans Unides aporta 68% del cost del projecte, que durarà 12 mesos. En el díptic hi trobareu més informació.

Assolit el projecte 2019

Per la seva banda, Josep Maria Pagès va explicar que l’any 2019 tenia com objectiu general: empoderament econòmic i social de famílies marginades de 12 pobles. –  Cost total del projecte: 49.890 euros i amb les activitats solidàries organitzades a diversos punts de la comarca se’n van poder recaptar 56.140 euros. Per tant, el projecte es va poder cobrir i, en paraules de Josep Maria Pagès “està funcionant a la perfecció”.

Per aquest any, també es preveuen portar a terme activitats solidàries de diversa índole recolectesd a les esglésies de la comarca, sopars solidaris, col·laboració solidària d’escoles i instituts, la festa solidària de la Porxada i activitats que preparen els voluntaris de Cardedeu, La Garriga, Llinars, Parets i Granollers, de les quals us anirem informant puntualment, entre d’altres.


 
 

Comparteix...

Deixa un comentari

5 × 4 =