El desenvolupament dels projectes anuals que porta a terme Mans Unides del Vallès Oriental també s’han vist condicionats per la pandèmia de la Covid-19. Per això, el programa de sobirania alimentària al municipi bolivià de Pocoata, a la zona del Potosí, s’ha repartit entre l’any passat i aquest i, per tant, serà bianual. “Quan comencem un programa l’acabem abans de començar-ne de nous”, ha remarcat Joan Quintana, responsable de l’entitat a la comarca vallesana.

De fet, dels 66.050 euros en què està valorat el programa amb les accions portades a terme l’any passat, gairebé es va arribar a la totalitat d’aquesta quantita ja que es van poder recaptar 61.066 euros. Mans Unides, però, va preferir enviar el 50% del valor del projecte per destinar la resta a programes d’emergència sorgits arran de la pandèmia. Per Joan Quintana “la vacuna contra la pandèmia és lluitar contra la desigualtat i a favor de la solidaritat”. Enguany, s’acabarà de completar el projecte començat l’any passat. Els beneficiaris són cinc comunitats formades per 120 famílies amb 580 persones.

Cal remarcar també, que han presentat projectes als ajuntaments de Granollers i Parets: Promoció dels drets humans de dones i joves per mitjà de la prevenció de la violència de gènere i l’impuls de l’autonomia econòmica en 3 municipis del departament de Sonsonate (El Salvador) i Millora de l’educació primària i higiene de la mainada de dos districtes rurals de Lugazi (Uganda)”

Per la seva banda, Josep Maria Pagès, també membre de Mans Unides al Vallès Oriental, ha reconegut que l’entitat té més dificultats per endegar propostes “ara, amb la crisi sanitària, és impossible programar res. Tot i amb això sí que posen en marxa algunes propostes com el concurs de clipmetratges Combatre el virus de la desigualtat per a escoles i instituts d’arreu de l’Estat i xerrades virtuals a centres educatius.

Joan Quintana està convençut que els objectius es podran acomplir ja que  disaposen d’un compromís fix dels seus més de dos-cents associats a la comarca, donants que sempre col·laboren i acords amb empreses.

Les aportacions es poden fer al compte ES42 2100 0398 9902 00162118

Nacions Unides del Vallès Oriental va presentar el projecte 2021 en una roda de premsa telemàtica. Foto: www.laviladigital.com

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc × 5 =