Quatre alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Baix Montseny de Sant Celoni, acompanyats per Fina Ferrando, viatjaran el mes de maig al camp de concentració nazi, quan es reuneixen les delegacions de l’Amical Mauthausen de tots els països i col·lectius que van patir i morir als camps, per commemorar l’alliberament del camp.  El viatge tindrà una càrrega simbòlica especial perquè es posarà una placa en memòria dels celonins que van patir i morir a Mauthausen, tal com es va acordar a les I Jornades de la Memòria Històrica, celebrades al novembre.

De cara a preparar el viatge, dissabte passat 22 de març, els alumnes es van reunir amb els cinc participants al viatge de fa dos anys per a què els expliquessin la seva experiència i els aclarissin tots els dubtes i curiositats. A més, van enregistrar diversos vídeos curts amb les diverses opinions que s’enviarà al CIM (Comitè Internacional de Mauthausen) per la realització d’un reportatge sobre la participació dels joves en els viatges als camps.

Uns dies abans, el 19 de març, l’Institut va convidar Birgit Pichler, guia de Gusen (subcamp de Mauthausen), a fer una xerrada a l’alumnat de 4t d’ESO i 1r de batxillerat humanístic. L’alumnat va poder fer moltes preguntes, que havien preparat prèviament a classe, i la xerrada va ser molt interessant.

L’Ajuntament col·labora econòmicament amb el viatge que tindrà lloc es dies 9, 10 i 11 de  maig si bé la tasca més important que tindran els joves serà a la tornada, perquè l’objectiu del viatge és que expliquin la seva experiència a totes les escoles de Sant Celoni per donar testimoni i ajudar a conscienciar els joves de cara a evitar barbàries com les comeses pels nazis o d’altres similars.

Comparteix...

Deixa un comentari

nou − vuit =