El Centre d’informació del Parc Natural del Montseny de Fogars de Montclús s’ha dotat de nous recursos informatius interactius per al visitant sobre l’espai natural, el que el converteix en un centre model i de referència en l’ús d’aplicacions multimèdia i de noves tecnologies. Aquestes aplicacions han estat inaugurades aquest dimarts pel diputat adjunt d’espais Naturals, Jesús calderer, i l’alcalde de Fogars de Montclús, Albert Rovira.

Amb aquest nou equipament es vol oferir al públic visitant del Parc una experiència vivencial i d’avantguarda. Així, gràcies a una pantalla tàctil de 50 polzades es pot trobar informació puntual i actualitzada de l’agenda de les activitats que es duen a terme en el conjunt dels municipis del Montseny, així com de tots els itineraris senyalitzats del Parc, dels establiments on dormir i menjar a més de l’oferta de serveis de guies del massís.

A banda d’aquestes informacions, la pantalla tàctil també informa en temps real de la meteorologia i ofereix un enllaç al portal web Ornitho, que dona informació sobre quins són els ocells presents al massís. També ofereix avisos d’interès puntuals sobre accessos o consells sobre usos i comportaments mediambientals. Tota aquesta informació està accessible en català i castellà i, en un futur, es preveu també en anglès.

El centre d’informació també incorpora un videowall amb tres pantalles verticals d’alta resolució en el qual es projecten diferents vídeos divulgatius del Parc Natural i Reserva de la Biosfera, que s’alternen amb avisos i notícies d’interès per als visitant, a més d’efectes de realitat augmentada que de ben segur sorprendran i entretindran els visitants. 

El nou equipament forma part d’un projecte pilot que s’ampliarà en el futur a d’altres centres d’informació dels espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals. El projecte ha estat coordinat per la Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius i per la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, amb el concurs del personal de l’Oficina del Parc Natural del Montseny i la seva execució s’ha encarregat a l’empresa Telefònica, que ja ha implementat aquest tipus de recursos tecnològics en altres oficines de turisme del país.

Comparteix...

Deixa un comentari

2 + 1 =