Per segon any consecutiu, l’Associació Modelista i Ferroviària Baix Montseny (AMFBM) conjuntament amb la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril i l’Ajuntament de Palau i el suport de la Diputació de Barcelona, organitzen per aquest dissabte 14 de juny i diumenge 15 de juny “Via al Montseny” una fira dedidaca a l’oci ferroviari, maquetisme i modelisme a Santa Maria de Palautordera. Després de l’èxit de participació i assistència de l’any passat, enguany tornarà a convertir-se en un important punt de trobada a tota la comarca dels afeccionats al maquetisme catalans.

El centre neuràlgic de la fira estarà ubicat a l’interior del pavelló polifuncional de la Fontmartina on s’encabirà la mostra de mòduls de maquetisme ferroviari, al centre de la pista hi haurà la maqueta dissenyada per la federació, formada pels diferents mòduls de les associacions participants i al perímetre interior de la pista els expositors vinculats i relacionats amb el maquetisme d’oci ferroviari.
A més, a la part central de la pista exterior l’AMFBM l’associació hi instal·larà, com ja va fer l’any passat, el seu tren autotripulat de 5″ que segur que farà les delícies dels més menuts. La fira obrirà dissabte a les 10 del matí, fins les 2 i de les 4 de la tarda fins les 8 del vespre. Diumege funcionarà de 10 a 2.

Activitats paral·leles

Tant des de l’associació com des de l’Ajuntament es té el convenciment que aquesta fira és un impuls més a la dinamització comercial de Santa Maria de Palautordera i, per aquest motiu es porten a terme algunes activitats paral·leles com l’exhibició de maquetes navals a la piscina municipal Fontmartina, a càrrec de la Federació Catalana de Modelisme Naval i també s’espera poder comptar amb una exhibició d’aeromodelisme al camp de futbol de la Fontmartina, a càrrec de la Federació Aèria Catalana i una exhibició de cotxes radiocontrol a la pista poliesportiva de l’IES Reguissol, a càrrec de l’Associació Catalana de Drift Radiocontrol.

A més, durant tot el cap de setmana, un carrilet amb dos vagons cobrirà el trajecte entre l’estació i els diferents punts de la vila, una experiència que en l’edició de l’any passat va ser una autèntica sensació. També és una oportunitat de poder conèixer el patrimoni històric i natural d’aquest municipi a les portes del parc Natural del Montseny.

D’altra banda, els organitzadors aprofitem la celebració de la fira perquè, sobretot els visitants, puguin conèixer el mercat setmanal de Santa Maria de Palautordera que se celebra tots els dissabtes al matí en els carrers del centre del poble i la Fira del Producte Artesà que s’ubica al passeig dels Esports coincidint amb la celebració de Via al Montseny.

Comparteix...

Deixa un comentari

8 − un =