L’anàlisi que ha portat a terme l’Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat en els contenidors marrons de Santa Maria de Palautoredera ha donat com a resultat que només el 2,18 per cent dels residus que s’hi han abocat corresponen a impropis, això vol dir que el 94,97 per cent corresponen a residus nets i un 2,54 per cent a poda. L’anàlisi de 250 quilos de residus s’ha portat a terme el passat mes de novembre i suposa el tercer millor registre des de la implantació del servei de recollida orgànica l’any 2006.

Aquest tipus de caracterització de la fracció orgànica es porta a terme de manera periòdica i aquesta correspon al quart trimestre de l’any 2015. El percentatge de residus impropis detectats són bosses de plàstic, plàstic, mixtos i film que s’haurien d’haver llençat a un altre contenidor.

Des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera es recorda que les caracteritzacions permeten obtenir informació de la qualitat de la fracció orgànica i intervenen en el retorn de cànon de l’Agència de Residus de Catalunya. Com major és el nombre d’impropis, més alta és la despesa que es paga a la planta de compostatge i menor és el retorn del cànon; per això s’adverteix que és molt important que la quantitat d’impropis sigui la mínima possible, per tal que el cost de gestió del residu sigui menor.

Comparteix...

Deixa un comentari

20 − 12 =