Raül Garcia, l’alcaldable de JxCat de Sant Celoni i la Batllòria és el guanyador de les eleccions municipals del 26M però està lluny de la majoria absoluta i la propera legislatura la formació haurà d’encarar-la amb sis regidors, un menys dels que tenia en aquests darrers quatre anys. La primera opció de Raül Garcia serà renovar el pacte de govern minoritari amb ERC que hi ha hagut a Sant Celoni i la Batllòria, però s’ha de veure quina decisió prendran finalment els republicans, que aquest 26M han obtingut un resultat molt més reforçat del que tenien i amb tres regidors probablement no posin les coses fàcils.

Amb tot, sembla l’opció més possible ja que difícilment JxCat pactarà un govern municipal amb la CUP que també té tres regidors i molta gent segurament tampoc no entendria un pacte d’ERC amb la CUP i el PSC que ha obtingut cinc regidors, per allò del pacte d’esquerres però també hi pesa molt el 155. D’entrada, és difícil però no impossible, no cal descartar un pacte tripartit entre JxCat, ERC i la CUP per una qüestió de país.

A Sant Celoni han quedat fora de la representació municipal C’s que s’ha quedat amb un 4,7% dels vots i Podemos que ha tingut el 2,9 per cent.

Resultats provisionals a Sant Celoni i la Batllòria

Comparteix...

Deixa un comentari

8 − 5 =