El Banc de Sang, el Departament de Salut i la Federació Catalana de Donants de Sang han celebrat aquest cap de setmana a Tortosa l’acte de reconeixement als donants coincidint amb el Dia Mundial del Donant. Una quarantena de persones i institucions que han destacat per la seva tasca en favor de la donació altruista han rebut una distinció, entre les quals hi havia la monja de Sant Celoni, Rosa Maria Ovejas.

A Catalunya més de 200.000 persones van donar sang l’any passat, el que va permetre atendre les necessitats de tots els malalts ingressats als hospitals del país. Per agrair aquest gest altruista i per recordar que cada dia es necessiten 1.000 donacions, se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang.

El conseller Boi Ruiz ha president l’acte, en què també hi ha intervingut l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, Enric Argelagués, director del Banc de Sang i Teixits (BST); Marc Ibars, president de la Federació Catalana de Donants de Sang i el celoní Josep Quitet, vicepresident de Creu Roja a Catalunya.

Comparteix...

Deixa un comentari

2 × cinc =