Avui dijous 8 de març a Catalunya hi haurà la primera gran vaga feminista que tindrà la reivindicació dels drets de les dones com a nucli central. Es tracta d’una convocatòria de vaga general -també a l’estat espanyol- per mobilitzar-se tal com es reflecteix en el manifest de la jornada  per protestar contra el patriarcat i pel conjunt de discriminacions que pateix la dona com és el cas de violències masclistes, concentració de les tasques de la llar en les dones i la bretxa salarial, entre altres conceptes.

A Sant Celoni l’Assemblea de Joves i Arran Baix Montseny fan una crida “a la vaga no mixta totes juntes”. totes juntes. Durant tot el matí es pintarà un mural, passar el dia juntes i a la tarda anar a la manifestació de Barcelona.

També s’ha programat, amb motiu del Dia Internacional de les dones una activitat musical Ellas me cubren a versos. Veinte países, veinte mujeres, amb Lobato Gonsales, cantautora i Lou Kowalski, a la guitarra. Poemes cantats de diferents poetesses d’Amèrica Llatina. Tindrà lloc a la plaça de la Vila i l’organitza la Plataforma d’Iniciatives per l’Equitat entre Gèneres (PIEG).

Les activitats tindran continuïtat fins dissante 10 de març amb una tertúlia feminista a La Clau, una xerrada amb el títol El bon amor en república, amb Marina Castro i la IV Caminada per les Dones a Sant Guillem (Campins).

Consulta tota la programació

 

Comparteix...

Deixa un comentari

un × 4 =