En el marc del procés de pressupostos participatius d’aquest 2017 el proper dimecres 12 de juliol a les 20 hores tindrà lloc a l’Espai Jove un taller participatiu. Les propostes que s’han presentat i que han tingut una valoració favorable del personal de l’Ajuntament que ha estudiat la viabilitat tècnica i econòmica de les mateixes es mostraran al públic assistent, que podrà valorar-les i fer aportacions pròpies que puguin enriquir la proposta. Tantmateix, els que les han presentat podran defensar-les en el mateix acte.

Un cop realitzat aquest taller participatiu es posarà en marxa la fase de votacions. Entre el 13 i el 28 de juliol tots els vilatans empadronats a Breda amb anterioritat a l’1 de maig de 2017 i amb 16 anys fets al llarg de l’any en curs, podran exercir el seu dret a vot. Hauran de triar entre les propostes que ja hauran valorat al taller participatiu del proper dimecres 12. Les votacions es podran fer a l’OAC els dies feiners de 9 a 14 hores i al Centre Cultural Els Forns durant el cap de setmana de 9:30 a 13:30 i de 16 a 19 els dissabtes i de 9:30 a 13:30 els diumenges. Cada vilatà que decideixi exercir el seu dret a vot pot triar tres de les propostes recollides, cadascuna de les quals anirà acompanyada del seu cost econòmic aproximat. El procés acabarà el 29 de juliol amb l’escrutini, lectura i proclamació dels resultats, que es farà de forma pública a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Guanyarà la proposta que més vots hagi obtingut. En el cas que la primera proposta no exhaurís la totalitat de la partida pressupostària prevista 10.000 euros es duria a terme de manera complementària aquella opció l’import del qual sumat a la primera no excedís aquesta quantitat.

Amb aquest procés participatiu, que destinarà 10.000 euros del pressupost municipal d’enguany a una acció proposada i triada per la ciutadania, l’Ajuntament de Breda pretén assolir diversos objectius a nivell de poble, tals com promoure la participació de la ciutadania bredenca en la vida quotidiana col·lectiva; aconseguir una major identificació dels veïns amb la vila i augmentar la seva implicació; conèixer les necessitats dels veïns; promocionar una sèrie de valors imprescindibles en democràcia com empoderament, inclusió, igualtat, horitzontalitat, transparència i finalment planificar la despesa municipal el màxim d’ajustada a les prioritats ciutadanes.

Properament es podrà disposar de tota la informació sobre les propostes al web municipal.

Comparteix...

Deixa un comentari

dos + 2 =