Un centenar de persones es van manifestar dissabte passat a la plaça de la Vila de Sant Celoni contra la repressió policial i la violència sistèmica del capitalisme. La concentració de protesta va estar presidida per una pancarta amb l’eslògan “Qui sembra la misèria, recull la ràbia”.

En el decurs de l’acte reivindicatiu es va llegir un manifest en el qual es va criticar l’Estat espanyol “reprimeix encara qualsevol desidència política, qualsevol moviment o organització que s’atreveixi a qüestionar el poder i l’estatus quo: el feminisme, l’independentisme, el moviment per l’habitatge digne o el sindicalisme cambatiu són sistemàticament criminalitzats i perseguits. En són un exemple Pablo Hasél i Valtonyc”.

A la concentració de Sant Celoni també es demanar l’absolució de totes les represaliades polítiques i, de manera concreta, es va donar suport a la Sanes. Una veïna de Sant celoni que el 18 d’octubre de 2019 va ser detinguda per participar en el tall de l’AP7 per paralitzar el país en una jornada de vaga general i en resposta a les sentències.

En un escrit d’ella mateixa, llegit pel poeta Pau Gener,  recorda les seves sensacions “l’estirada de cabells, els seus guants i xocar amb ells quan em van tirar cap enrera. Recordo estar a terra i el seu pes sobre meu”. També diu “recordo plorar molt de la por, les meves llàgrimes calentes a les galtes”.

La Sanes diu que mesos després encara no pot estar al costat de cap policia i, encara que les seves conviccions no han canviat, sí que ho ha fet la seva manera d’actuar, de vestir, la seva rutina… “comparteixo aquests records perquè sé que a totes ens va bé compartir el dolor, fer-ne una càrrega comuna i també per recordar que les detencions són una eina desmobilitzadora i repressora per instaurar la por entre nosaltres”.

La concentració de protesta va ser concovada per Arran, l’Assemblea de Joves de Sant Celoni (AJSC) i les Joventuts Comunistes de Catalunya (JCC).

Comparteix...

Deixa un comentari

2 × dos =