L’autopista del Montnegre-Corredor, ja és oficial, ahir va sortir publicat al “decreto-ley 5/2019”, la construcció començarà el mes de maig del 2020 i tindrà quatre sortides, Vallgorguina “Can Castellar”, Vallgorguina “Can Pujades”, Arenys de Munt i Arenys de Mar.

L’autopista és concebuda en el Pla de carreteres com una via d’unió i entrarà en funcionament I’any 2022, i I’‘enllaç amb I’autopista A-7 es farà des de polígon industrial al Molinot. L’ajuntament vallgorguinec, ha cedit el local de propietat municipal on abans hi havia l’antiga Discoteca Pont Aeri, per poder guardar tot el material. La construcció tindrà un nou tipus d’asfalt, que farà que Vallgorguina i Arenys, puguin alimentar-se amb l’aprofitament de llum de les plaques solars.

L’Agència de Medi Ambient i Gestió de l’Energia de Catalunya, està impulsant un projecte que permetrà transformar en immenses plaques solars fins a 1.000 km de carreteres durant els pròxims cinc anys, l’autopista del Montnegre-Corredor, serà la pionera.

Per aconseguir-ho s’utilitzaran unes plaques solars especials anomenades WattWay que tenen un gruix de solament 7 mm i es col·loquen enganxades sobre l’asfalt normal. Aquestes plaques solars tenen una resistència extrema i poden suportar sense problemes el pes de vehicles convencionals i fins i tot de camions pesats. Per la seva cara superior, tenen un tractament i rugositat que els permet oferir unes cotes d’adherència similars a les de l’asfalt convencional. Només 4 metres quadrats d’aquests panells poden generar prou energia per abastir un habitatge mitjà durant tot un any. Segons els càlculs aproximats de l’Agència de Medi Ambient francesa aquestes carreteres podran proporcionar energia neta fins a 5 milions de persones.

L’actual alcalde del municipi, Joan Mora, i les regidores de l’oposició, Magda Bes i Anna Herrero, han signat un acord, per que tots el muntatges de tot el tram que passa per dins el terme municipal de Vallgorguina siguin fets per empreses locals. Els temes elèctrics seran muntats per Instal·lacions Clavell i Vallgoec d’en Josep Maria Mas, però també està obert a més industrials de Vallgorguina. Tota la fusta utilitzada la treballaran els fusters locals, els germans Mora i la família Puigvert, també cal destacar que els treballs de paleta els faran Construccions Torres Besa, els germans Frederic i Jaume Giró, Construccions Barri, Lluís Reverter, Lluís Fugaroles i Jordi Boix.

Un altre acord molt important ha estat que, a la parada de descans Dolmen Pedra Gentil, s’instal·laran diferents locals de restauració que seran gestionats, per Fogons del Xeremell, la Guina, el Casal de la Vall, Bar l’Andreu, el Paller de Can Pradell, la Font i el Restaurant de Can Virgili, també s’ha aconseguit un acord molt important, que és va signar a última hora de divendres passat, que el servei de Grua fos gestionat, per una societat que s’anomenarà Grues Vallgorguina, gestionada per Auto Reparacions Puigvert i Bonvini Motors.

A la zona de botigues, és podrà comprar tabac i revistes servits per Llacets, hi haurà un supermercat d’uns 200 metres quadrats gestionat per Queviures Teresa, i si podrà comprar pa del Forn de Can Puig i d’en Sergi, també hi haurà un servei de perruqueria gestionat per la Montse d’ Embruixat.

Si has llegit fins aquí sàpigues que avui és 28 de desembre, dia dels Sants Innocents

Comparteix...

Deixa un comentari

disset − vuit =