L’alumna celonina de l’Institut Baix Montseny, Judith Prat, ha guanyat la I Olimpíada de Filosofia de Catalunya que va tenir lloc dissabte dia 15 de febrer al Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya. La prova girava entorn el tema Per a què serveix la Filosofia i hi estaven convidatstots els centres de secundària de Catalunya, inscrivint-hi un màxim de dos alumnes, tant de 1r com de 2n de Batxillerat. L’Institut Baix Montseny hi va estar representat per Judith Prat, alumna de 1r de Batxillerat que va fer una magnífic paper.

La prova consistia en realitzar una dissertació al voltant del tema de la utilitat de la filosofia i els alumnes disposaven d’una 1h 30 minuts per desenvolupar per escrit aquesta dissertació. En total hi van participar 33 alumnes, la majoria de 2n de Batxillerat, de totes les modalitats (tant de ciències com de l’humanístic i social).

Després d’una taula rodona on es va reivindicar el paper de la filosofia en una societat tan complexa com l’actual, es van anunciar el veredicte del jurat. Aquest va destacar, de la dissertació de la Judit, l’ordre de la seva exposició, l’amplitud amb el que havia tractat el tema i la seva particular visió de la qüestió proposada.

Ara la Judit tindrà l’oportunitat de participar en l’Olimpíada Filosòfica d’Espanya, que tindrà lloc a Salamanca els dies 25 i 26 d’abril. El guanyador d’aquest certamen podrà participar en l’Olimpíada Internacional.

Comparteix...

1 comentari

  1. Pingback: Una alumna de l'Institut Baix Montseny guanya l...

Deixa un comentari

7 − cinc =