Vallgorguina es vol obrir al turisme. En aquest sentit, acaba de perfilar l’ estructura capaç d’acollir i generar atractius turístics i culturals a través dels actius de que disposa com el Museu del bosc i la pagesia, la sala d’exposicions temporals i el punt d’informació turística. També s’han senyalitzat nous itineraris senderistes i creat nous continguts digitals (web de promoció turística i l’aplicació Natura Local per a rutes per l’entorn).

El proper pas és la dinamització d’aquests elements, posicionar i fer valer Vallgorguina turísticament, motivant el desenvolupament d’activitats que donin a conèixer el poble i el seu entorn. Es tracta de generar i potenciar activitat econòmica a través de l’acció turística conjunta entre els ens públics i els agents privats de la zona, aconseguir el màxim rendiment del Museu del Bosc i la Pagesia i de la sala d’exposicions i que generi afluència de visitants al municipi i crear un producte turístic integral que inclogui i vertebri els atractius turístics tant del municipi com de l’àrea del Parc del Montnegre Corredor.

Per això, l’Ajuntament de Vallgorguina ha iniciat fa uns dies un projecte de dinamització turística del municipi i per aquest motiu demana la col·laboració i participació ciutadana per trobar un eslògan per a la campanya que resumeixi el missatge que com a municipi es vol donar respecte el poble i l’entorn, així com també quin seria el producte gastronòmic típic i exclusiu que els veïns i veïnes considerin que hauria de tenir Vallgorguina. Per exemple, una galeta en forma de dolmen, apunten per donar idees des de l’equip de govern municipal.

D’altra banda, el pròxim 17 de juny des del Museu del Bosc i la Pagesia sortirà la ruta del patrimoni que consistirà en una caminada cap a les masies de Vallgorguina amb una explicació de la història de cadascuna d’elles. La durada que es preveu és entre una hora i mitja i dues hores. El punt d’arribada serà al Museu del bosc i la pagesia, on hi haurà un sopar de pa amb tomàquet, embotit i got de vi. es inscripcions estaran obertes fins el dimecres 14 de juny. El preus per adults és de 4 euros, fins a 12 anys  el preu és de 2 euros i els menors de 4 anys gratuït.

Comparteix...

Deixa un comentari

vint − 16 =