El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, ha inaugurat a primera hora d’aquesta tarda el nou servei d’urgències de pediatria que ofereix l’Hospital de Sant Celoni des del dia 1 d’aquest mes de maig gràcies a professionals d’una unitat assistencial que forma part del Servei d’Urgéncies de l’Hospital General de Granollers, i que integra els seus circuits i funcionament dins el sistema de l’Hospital de Sant Celoni. Els equips d’atenció pediàtrica atendran la demanda assistencial de la població d’edat menor de 15 anys.

Amb aquesta acció es millora l’atenció pediàtrica urgent de la població del Baix Montseny que quedarà coberta de dilluns a divendres, tal com s’esta prestant ara, en horari de 9 a 21 hores. Es fa atenció espontània i programada de pediatria a les dues àrees bàsiques del Baix Montseny (Alt Mogent- Llinars del Valles, i Sant Celoni).

Els dissabtes, diumenges i festius, de 9 a 21 h, s’obrirà un nou punt d’urgències pediàtriques a l’Hospital de Sant Celoni, que estara a càrrec d’un pediatre i una infermera pediàtrica i que funcionarà com a part del Servei d’Urgències de l’Hospital General de Granollers.

El gerent de l’Hospital, Rafael Gotsens, amb un mòbil decoratiu que ha regalat el Col·lectiu Mares del Baix Montseny

I durant les nits (21 a 9h) de tots els dies de l’any es disposarà d’un suport de videoconferència entre els hospitals de Sant Celoni i Granollers, que permetrà una millor assistència tant per a la comunicació i consulta en línia entre professionals com també per a la valoració del pacient i de les proves d’imatge a distància. Aquest dispositiu comptarà amb un reforç del Servei d’Urgències de l’Hospital General de Granollers.

Aquest sistema de suport remot al diagnòstic i el tractament és una experiència novedosa en aquest entorn, ja que el professional de l’Hospital de Sant Celoni podrà  connectar, a través de videoconferencia. D’aquesta manera, es permet transportar la imatge del pacient en temps real i la transmissió de veu i fitxers d’informació clínica. A més, aquest sistema té utilitat en la interconsulta en temps real per al suport en situacions clíniques complexes i/o de descompensació.

En cas que fos necessari el trasllat d’algun pacient a l’Hospital de Granollers, se seguiria el procediment habitual, és a dir, si el pacient requereix transport sanitari es coordinaraamb el Sistema d’Emergències Mediques (SEM) per gestionar-lo, mentre que si el pacient es pot traslladar amb mitjans propis es coordinara amb el cap de guàrdia de l’Hospital de Granollers per transmetre la informació clínica més rellevant.

Servei al Baix Montseny

L’Hospital de Sant Celoni també ofereix serveis d’urgències als ciutadans de Sant Celoni i als municipis del seu entorn que conformen el territori del Baix Montseny, i compta amb vuit boxs d’urgències i s’atenen les urgències en medicina interna, traumatologia, laboratori i radiologia.

Antoni Comín ha dit que el sistema implantat a Sant Celoni segurament serà la punta de llança a molts altres territoris del país que tenen necessitats similars. El conseller de Salut ha destacat l’esperit reivindicatiu que en tot aquest procés ha tingut el Col·lectiu Mares del Baix Montseny. Inicialment, la posada en marxa del servei tindrà un cost superior als tres-cents mil euros.

Durant la visita a l’Hospital de Sant Celoni, el conseller de Salut es reunirà amb l’equip directiu, els membres del patronat del centre, així com també amb la junta facultativa i el comitè d’Empresa. A més, el conseller ha visitat diferents serveis de l’Hospital.

Mares Baix Montseny

El Col·lectiu Mares Baix Montseny, que també han tingut un apart amb el conseller, han manifestat la seva satisfacció per poder disposar d’aquest servei però que en qualsevol cas continuaran fiscalitzant el seu funcionament i eficàcia i alhora seguiran reivindicant el fet de poder disposar d’urgències de pediatria els 365 dies l’any.

Una representació del Col·lectiu Mares del Baix Montseny avui a l’Àrea d’Urgències de Pediatria

Comparteix...

Deixa un comentari

14 + quinze =