La Generalitat de Catalunya ha reobert el divendres 26 de juny el trànsit a un dels eixos principals del parc: la carretera BV-5301 entre el poble del Montseny i el Brull, afectada per una forta esllavissada per les pluges del desembre i gener, el temporal Glòria. Les obres per a reparar els desperfectes encara no han acabat, però l’estat de l’actuació ha permès reobrir el trànsit en els dos sentits.

Els treballs consisteixen en la reparació dels desperfectes causats per diverses esllavissades, que han comportat el tancament de la carretera. El gruix de l’obra està executat i la via s’ha pogut reobrir al trànsit; els treballs que resten finalitzaran durant aquest estiu. Aquesta actuació s’emmarca en les obres d’emergència impulsades pel Departament de Territori i Sostenibilitat a la BV-5301 i a dues carreteres més, la C-61 i la C-154, amb un pressupost total de 3,6 MEUR.

Les actuacions executades per a restablir la circulació de la via, en el marc d’aquesta obra han estat el sanejament i desbrossada previs dels talussos afectats i, posteriorment, l’estabilització dels talussos mitjançant la col·locació de geomalla i membranes d’alta resistència, reforçades amb cable d’acer i ancoratges.

Així mateix, l’obra inclou la reconstrucció d’un mur de formigó de 4 metres d’alçada i tasques com la reconstrucció del ferm en els trams afectats, la reposició de barreres de seguretat o l’adequació d’elements de drenatge.

Divendres 26 de juny, van visitar les obres el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, juntament amb el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, i el director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, l’alcaldessa de Montseny, Núria Masnou, i l’alcalde del Brull, Ferran Teixidó.

 
Comparteix...

Deixa un comentari

20 − 7 =