L’Associació Neurològica Baix Montseny (ANBM) de Sant Celoni torna a la feina aquest dimarts 7 de setembre amb una vintena d’usuaris. Després d’un any i mig d’aturada obligada per la pandèmia, el centre reobre les seves portes amb un format més individualitzat i adaptat a les noves mesures sanitàries.

L’entitat ha preparat tres grups de persones diferents segons el grau d’afectació cognitiva per tal que desenvolupin de manera més eficient les activitats d’estimulació i puguin rebre una atenció millorada. Els usuaris treballen funcions com la memòria, l’atenció o el  llenguatge, entre d’altres. A més, també fan altres activitats com la gimnàstica i culturals dirigides a millorar l’estat físic i emocional respectivament.

“És molt important reobrir. A banda de treballar la memòria, per a les persones grans és imprescindible relacionar-se i prevenir la soledat. Molts s’han sentit sols durant aquests mesos”, apunta la presidenta de l’entitat, Maria Bofill. Amb l’objectiu de prevenir la covid-19, aquests tres grups són grups bombolla, que no es relacionaran amb la resta, i els professionals i voluntaris seguiran totes les precaucions sanitàries i de prevenció.

Tot i que l’ANBM va dirigida a usuaris amb estadis lleus de demència, el centre està preparant un grup per a persones que volen treballar i prevenir el deteriorament de la memòria. “Exercitar la memòria és un dels factors que permet prevenir i reduir la velocitat del seu deteriorament. És important que una entitat com aquesta també tingui un espai per prevenir, potenciar la qualitat de vida i la salut de les persones grans sense problemes de memòria aparents o amb queixes inicials”, explica Marta Vancells, psicòloga de l’Associació.

Les noves tecnologies: també per a la gent gran

Si una cosa ens ha ensenyat la pandèmia és que les tecnologies han vingut per quedar-se i han apropat a les persones mentre estàvem a casa. Així, l’Associació Neurològica ha començat a introduir tallers tecnològics amb l’objectiu de reduir l’escletxa digital i que els usuaris es familiaritzin amb eines tecnològiques d’ús molt popular. La tecnologia, a més, també es fa servir per altres activitats com exercicis d’estimulació de la memòria.
Tot plegat és possible gràcies a un projecte que l’ANBM desenvolupa juntament amb la Fundació ”la Caixa” qui va fer una donació d’una dotzena de tauletes.

L’Associació Neurològica Baix Montseny va sorgir el 2003, està formada per més de 200 socis i compte amb una vintena de voluntaris. El seu objectiu principal és el de donar suport i atenció a les persones amb demència i a les seves famílies. El centre està ubitcat al carrer Veneçuela 7 de Sant Celoni.
 

Comparteix...

Deixa un comentari

dinou − 4 =