Els estudiants francesos del Collège Marceau de Saint Jean du Gard que participaran en l’intercanvi amb l’Institut Montsoriu d’Arbúcies ja són al municipi des del passat diumenge. En aquesta ocasió, són una quarantena d’alumnes que passaran una setmana a Arbúcies compartint casa i experiències amb alumnes de l’institut.

Durant aquests dies, visitaran ciutats com Girona, Barcelona, Port Lligat, Empúries i, també està previst celebrar el dijous llarder al Pícnic El Pol i visitar el castell de Montsoriu. Per altra banda, els alumnes arbuciencs duran a terme l’intercanvi del diumenge 26 al divendres 31 de març i visitaran les poblacions d’Avignó, Nîmes, Florac, seu del Parc Nacional de Cevennes, el Pont du Gard i Narbona.
 
Aquesta iniciativa es va iniciar el curs 1997-1998, ara ja fa 25 anys, dins del programa MAB de la UNESCO i arran de l’agermanament entre el Parc Natural del Montseny amb el Parc National de les Cévennes a França el 1987, a través d’un conveni signat a Florac (Cévennes). Aquest intercanvi, que està subvencionat per la Diputació de Girona i l’Ajuntament d’Arbúcies, té lloc cada dos anys però, a causa de la pandèmia, l’últim intercanvi que es va poder dur a terme va ser l’any 2018.

Comparteix...

Deixa un comentari

dos + 5 =