Les negociacions per l’ERO d’extinció que suposarà el tancament de la carrossera Noge d’Arbúcies (La Selva) han acabat sense acord. La direcció de l’empresa va comunicar al comitè el passat 22 de gener la seva intenció de tancar i deixar els 93 treballadors al carrer. Després de setmanes de negociacions, el comitè d’empresa ha lamentat que no hi hagi hagut acord ni amb la direcció ni amb els administradors concursals, que no han acceptat cap de les seves propostes.Davant d’aquesta situació, demanen a Noge que pagui “immediatament” els salaris que deu als treballadors, que porten dos mesos sense cap ingrés. També volen que s’acceleri la tramitació de l’ERO perquè la plantilla pugui cobrar l’atur.Segons ha explicat el portaveu del comitè d’empresa, Jordi Calí, les propostes que durant aquestes setmanes s’han fet pretenien trobar una alternativa més favorable per als treballadors abans d’optar pel tancament.

Alguna de les propostes que ha desoït l’empresa era, per exemple, substituir l’ERO d’extincions per un de suspensió temporal mentre durés el procés de venda de les instal·lacions, per facilitar així que els treballadors -que fa dos mesos que no tenen cap ingrés- puguin rebre l’atur de manera més ràpida. Des del comitè també sostenen que l’empresa és viable si es potencia l’exportació i, per això, busquen possibles compradors.

El comitè també havia posat sobre la taula la millora de les indemnitzacions que, segons Calí, la direcció ja ha avançat que no podrà pagar i que les hauran de cobrar del Fons de Garantia Salarial. Així, el representant dels treballadors ha avançat que només podran cobrar vint dies per any treballat, amb un topall de 20 mensualitats i 50 euros màxim per dia.

El president del comitè d’empresa ha denunciat la “manca de voluntat negociadora” que han demostrat tant l’empresa com els administradors concursals en aquest procés, ja que han rebutjat totes les propostes plantejades des del comitè.

Davant de la manca d’acord, el comitè d’empresa ha exigit a l’empresa que pagui “d’immediat” els salaris pendents i també s’ha demanat celeritat al jutjat mercantil a l’hora de tramitar l’expedient ja que, un cop es doni per tancat, els treballadors podran cobrar de l’atur i tenir un ingrés garantit. Segons el comitè, la direcció de Noge els deu els mesos de gener i febrer i ja els ha anunciat que no podrà pagar les nòmines de gener fins a mitjan mes de març, com a molt aviat.

La plantilla ha convocat una concentració de protesta el proper dimecres a les set de la tarda davant l’Ajuntament d’Arbúcies per demanar el suport tant del consistori com de la Generalitat per evitar el tancament de l’empresa.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats