L’Escola Matagalls de Santa Maria de Palautordera ha acollit aquest matí la presentació de la segona edició del premi Escola, agricultura i alimentació ecològica, organitzat per la Generalitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana, amb la finalitat de posar de manifest que l’hort i la producció d’aliments sans esdevingui un dels eixos centrals de treball per a un nombre creixent de centres educatius arreu de Catalunya.

Precisament, l’escola Matagalls va ser la guanyadora de la primera edició del premi convocada l’any passat. En aquest sentit, Lluïsa Vigas, directora de l’escola Matagalls, ha dit avui que la singularitat del Projecte dut a terme a l’Escola Matagalls és que “vincula l’Hort de l’Escola amb la Cuina-Menjador i alhora es fa ressò d’una manera d’entendre l’ensenyament on participem totes i cadascuna de les diferents àrees educatives del centre”.

Aquesta filosofia relaciona quatre grans eixos: el medi ambient, el desenvolupament local, la salut i l’educació. “Entenem que tot és educació i que no és possible separar aquests quatre grans eixos”, ha explicat la directora del centre educatiu. Lluïsa Vigas també ha destacat  que aquest projecte forma part d’un gran projecte que apunta cap a allò que s’anomena “Escola Verda”, un dels principals projectes d’Educació ambiental que es desenvolupen a Catalunya i que s’impulsen des de la Generalitat.

A la presentació d’aquest matí també hi han participat Miquel Molins, director general d’agricultura i Ramaderia, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; Josep Planas, subdirector general d’Informació i Educació Ambiental; Montsae Escutia, secretària general de l’Associació Vida Sana; Ester Bescos, inspectora del Departament d’Ensenyament i Marisol Garcia, regidora d’Ensenyament i Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, entre d’altres persones vinculades amb el món de l’ensenyament, el medi ambient i l’escola.

Els alumnes fan de guies de l’hort

L’acte de presentació s’ha acabat amb una visita guiada a l’hort de l’escola, projecte guanyador de la primera edició del premi. Els alumnes de cinquè han fet de guies i han anat explicant què és el que hi havia plantat, com ho han plantat, com pensen fer l’hivernacle amb les canyes que ja tenen a punt i també el compostatge i el seu funcionament.

Comparteix...

Deixa un comentari

tres × 2 =