La Diputació de Barcelona regularà l’accés al Parc Natural – Reserva de la Biosfera del Montseny durant tres caps de setmana d’octubre i novembre als vehicles particulars, coincidint amb els moments de màxima afluència de visitants, oferint com alternativa una línia de transport públic gratuït des de Sant Celoni i Campins fins a la vall de Santa Fe. Es tracta d’una prova pilot que ha estat presentada avui pel diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, i la directora de la Reserva de la Biosfera del Montseny, Joana Barber.

Aquesta actuació vol regular l’accés en vehicle particular els caps de setmana del 21, 22, 28 i 29 d’octubre, i 4 i 5 de novembre, així com el dia 1 de novembre, festa de Tots Sants, a la carretera BV-5114 entre Campis i Santa Fe. No es tallarà el trànsit de vehicles privats, sinó que, en arribar a Campins, s’informarà als vehicles de l’estat dels aparcaments a Santa Fe i es convidarà als visitants a fer ús del transport públic gratuït que s’ha habilitat per aquests dies per arribar-hi.

diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, i la directora de la Reserva de la Biosfera del Montseny, Joana Barber | Diputació Barcelona. FOTO: Diputació Barcelona

En la presentació de l’actuació, el diputat Jesús Calderer ha assenyalat que “es tracta de presentar una prova pilot davant d’una demanada que s’està fent des dels municipis del Montseny”. Davant d’aquesta gran preocupació que fa temps que se’ls plantejava es va fer una taula de treball per intentar trobar alguna solució, per intentar buscar quina pot ser una bona manera de regular aquest accés.

Calderer ha remarcat que per aquesta prova pilot es compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Campins i Fogars de Montclús, de la Direcció General de Transports, Mossos d’Esquadra i Servei Català de Trànsit, així com de l’empresa de transports Sagalés i la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny.

Per aquesta prova, el diputat ha ressaltat que s’habilitarà un aparcament per a 500 vehicles a Campins, a l’inici del parc, des d’on sortiran autobusos gratuïts cada 30 minuts fins a Santa Fe, així com una altra línia d’’utobusos que enllaçarà l’estació de Renfe de Sant Celoni amb Campins, coincidint amb el mateix horari dels trens tant en sentit Girona com Barcelona.

Per la seva banda, la directora de la Reserva de la Biosfera, ha detallat el nombre de vehicles que pugen a Santa Fe per la carretera BV-5114 els caps de setmana de tardor, que en entre les 11 i les 14 h és d’uns 250 vehicles/hora. Aquest càlcul d’afluència de vehicles a Santa Fe s’ha fet a partir de les dades dels aforaments de carreteres que ha realitzat l’Oficina Tècnica de Planificació i Actuacions en Infraestructures de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.

La vall de Santa Fe i els seus entorns, és una de les zones del Parc Natural del Montseny que més visitants rep ja que és un punt important de lleure, des d’on surten nombrosos itineraris per l’interior del Parc. En aquesta zona, on hi ha un punt d’informació del parc, hi ha tres espais d’aparcament amb capacitat per a 200 vehicles.
Un cop aquestes places d’aparcament estan plenes, és pràcticament impossible deixar el vehicle privat estacionat correctament. En la majoria dels casos els vehicles es deixen estacionats als vorals de la carretera o a les entrades de camins particulars, dificultant l’òptima circulació.

Transport públic de Sant Celoni a Campins fins a Santa Fe

Les dates escollides per dur a terme la prova pilot són els caps de setmana del 21 i 22, 28 i 29 d’octubre, el dimecres 1 de desembre (Tots Sants) i el cap de setmana del 4 i 5 de novembre. La prova es realitzarà a la carretera BV-5114 entre Campins i Santa Fe. No es tallarà el trànsit de vehicles privats a la vall de Santa Fe, sinó que, en arribar a Campins, s’informarà als vehicles de l’estat dels aparcaments a Santa Fe i es convidarà als visitants a fer ús del transport públic.

Aquesta línia, servida per l’empresa Sagalés, que és la que en té la concessió, tindrà una freqüència de 30 minuts entre les 11.30 del matí i les 17 h de la tarda, amb quatre parades: Can Riera de Ciuret, Sant Cristòfol, Can Carbonell i Santa Fe. Per tal de poder utilitzar aquest transport públic fins a Santa Fe, s’ha condicionat un espai per aparcament amb una capacitat per a uns 500 vehicles. El preu de l’aparcament serà de dos euros per vehicle i l’ús del bus serà gratuït.

Així mateix, per a totes les persones que vulguin accedir a Santa Fe amb transport públic, es crea una línia entre l’estació de Renfe de Sant Celoni fins a la zona d’aparcament de Campins, entre les 11.10 h del matí i les 17.25 h de la tarda, amb una freqüència de 30 minuts.

Aquest autocar entre l’estació de Renfe de Sant Celoni a Campins és gratuït en ambdós sentits. El vehicle estarà estacionat davant l’estació i la seva sortida està combinada amb l’arribada de trens de mitjana distància, tant en sentit Barcelona com Girona. L’horari de sortida es pot veure afectat per l’arribada d’aquests trens. En arribar a Campins, els usuaris hauran de canviar a l’autocar que puja a Santa Fe, que també serà gratuït.

Sancions als vehicles mal estacionats

Els vehicles mal estacionats o estacionats fora de de les zones d’aparcament especialment condicionades al llarg de la carretera BV-5114 i als entorns de la vall de Santa Fe seran sancionats i fins i tot, ser retirats per la grua si dificulten l’accés de persones i altres vehicles correctament estacionats.

Mapa recorregut transport públic al Montseny. FOTO: Diputació de Barcelona

Comparteix...

Deixa un comentari

1 × 1 =