L’última trobada del Projecte Erasmus+ “European Future Skills” va tenir lloc, entre el 24 i el 28 d’abril, a l’escola col·laboradora de Letònia, Ventspils 3 Pamatskola. En aquesta trobada hi han participat 3 alumnes de l’Escola L’Avet Roig, juntament amb alumnes d’escoles de Portugal, Estònia, Grècia i Alemanya.

L’equip de Letònia, com a responsable de les habilitats “resolució de problemes” i “creativitat i pensament lateral”, va organitzar un programa per poder treballar els objectius del projecte i mostrar-nos la seva cultura i manera de fer.

Diumenge van arribar a la capital, Riga, on es van trobar amb alguns companys de projecte dels altres països i van sopar tots plegats.

Dilluns, es van trobar amb la resta d’escoles i van realitzar una visita guiada al nucli antic de Riga, la capital, una ciutat plena d’encants, amb característiques medievals, ben conservada i plena de carrers estrets que fan que aquesta ciutat sigui única.

Dimarts, durant el matí, van conèixer l’Escola.  Els alumnes els van oferir una espectacular mostra de balls i cançons, van fer jocs per trencar el gel i durant la tarda van visitar la biblioteca Parventas, on van assistir a un taller d’artesania local.

Dimecres, van visitar el museu Vizium i van participar amb entusiasme a les activitats d’aquell dia. En acabar les activitats, van visitar l’empresa Azeron, un fabricant innovador de “joysticks”.

Dijous, els professors/es alemanys i grecs van preparar uns tallers relacionats amb el projecte per poder realitzar una orientació professional dels alumnes i sobre les impressores 3D. Posteriorment, vam fer una sortida a Kuldiga, on van poder conèixer la cascada més ampla d’Europa, els peixos voladors que la salten i el nucli antic del municipi.

 

Divendres, tots els països socis es van reunir a l’Escola per celebrar i viure l’últim dia

després d’una setmana plena d’emocions i intensitat a Ventspils. Els alumnes van realitzar una sèrie de jocs esportius i van visitar la innovadora empresa TestDevLab, que s’encarrega de testejar programes i dispositius electrònics d’arreu del món. Les famílies dels alumnes participants van oferir un fantàstic dinar als companys d’arreu d’Europa.

 

Aquest intercanvi escolar ha donat l’oportunitat única de relacionar-se amb alumnes d’altres escoles col·laboradores i establir vincles d’amistat amb altres joves europeus.

 

Va ser una setmana intensa de feina i també divertida. Els alumnes de l’Avet Roig van demostrar ser comunicatius i col·laboradors amb les tasques proposades. Van tenir una actitud exemplar tant a l’Escola com amb les famílies que els van acollir.

 

Aquesta ha estat l’última mobilitat del projecte, que, amb tota la feina feta fins ara, crearà un material educatiu per poder treballar a les escoles les habilitats que necessitaran els alumnes en el seu futur laboral. Aquest material estarà disponible per a qualsevol escola que hi estigui interessada, a la pàgina web del projecte i al portal de la Unió Europea.”

Comparteix...

Deixa un comentari

dos × 4 =