Tot a punt perquè aquest divendres vinent, 20 de maig, comenci la primera part de la celebració dels 50 anys del naixement formal del centre d’Esplai de l’Arxiprestat de Sant Celoni (CEASC), del primer Mercat de l’Encerada i de l’aparició del Titsu, la seva mascota. Situant-nos en el seu seu context històric, el CEASC va ser el principal embrió de la major part del teixit associatiu i cultural de l’època amb una gran importància social. Les activitats d’aquesta entitat cultural i de lleure havien començat uns quants anys abans, amb la celebració de les colònies i l’esplai per als infants.

És per això, que un grup de persones al voltant de l’associació Titsu50 formada per antics monitors, per la importància social que va tenir aquest moviment, es vol commemorar aquest aniversari amb un gran esdeveniment cultural i han impulsat un programa d’activitats per aquest proper cap de setmana i el següent.

D’aquesta manera, en el marc de la Festa de les Colònies, divendres vinent a les 19h es farà la presentació del llibre Les Colònies i el Mercat de l’Encerada. Sant Celoni 1960-1984, a la sala Gran del teatre Municipal Ateneu. Tot seguit a la Sala Lluís Giró s’inauguraraaà l’exposició immersiva de fotos i vídeos de les colònies de tots aquests anys 1960-1984. Durant més de 20 anys van aplegar més de 1.800 nens i uns 200 monitors, i també en el Mercat de l’Encerada, que es va celebrar del 1972 al 1984.

La Festa de les Colònies tindrà continuïtat el dissabte 21 de maig amb el Mercat de l’Encerada a la plaça de la Biblioteca l’Escorxador, que inclourà tallers, parades, una cercavila de Comediants amb l’escenografia construïda al taller. Hi participaran el Sol i la Lluna de Comediants, la Banda de Músics Xaranga Màgic i diverses entitats de Sant Celoni. S’acabarà amb el Festival Titsu Folk a la Sala Gran de l’Ateneu, amb Jaume Arnella, acompanyat de Jordi Pujol a les veus, Ferran Martínez a l’acordió i Fèlix de Blas a la tubai vibràfon.

Comparteix...

Deixa un comentari

catorze − set =