El Grup Municipal d’ERC-Breda ha denunciat que l’enderrocament ahir de la Torre Forns , un dels pocs exemples d’arquitectura modernista del municipi, demostra que el Pla Especial de Protecció del Nucli Històric aprovat fa gairebé un any per l’Ajuntament és del tot insuficient , tal com ja va avançar aquesta formació política en el seu moment. El cap de llista d’ERC-Breda, Dídac Manresa, ha manifestat a BaixMontseny.info que “no es té en compte el patrimoni singular com les cases modernistes i noucentistes de la carretera d’Arbúcies, els casals neoclàssics del carrer de Barcelona o les construccions modernistes d’aquest mateix carrer”. El regidor republicà veu una relació directa entre la poca ambició de fer un autèntic Pla Especial de Protecció i l’enderroc de la Torre Forns.

Des d’ERC-Breda es reconeix que es tractava d’una torre en molt mal estat i que no era pas d’una estructura especialment significativa ni digna de protecció “pero sí que tenia una façana interessant artísticament que creiem que s’hauria d’haver protegit i consolidat”. Dídac Manresa recorda que aquest edifici constava als inventaris de patrimoni arquitectònic de la Generalitat de Catalunya i de la comarca de la Selva “però això no ha estat suficient per salvar-la”. En qualsevol cas, ERC-Breda no culpa el propietari per haver-la enderrocat “ja que aquesta casa no tenia cap mena de protecció i ha fet el que li permet la llei”.

E$l cap de l’oposició de l’Ajuntament de Breda, però, recorda a l’equip de govern municipal la necessitat de conservar els elements de valor arquitectònic ja no solament pel que reprersenta com a llegat cultural, sinó també pel reclam turístic que això pot suposar “cal portar a terme una política global de reclam turístic i intervencions de protecció patrimonial en consonància i evitar que d’altres elements aïllats com la Torre Sala o Can Saurí no acabin de la mateixa manera”, etziba Dídac Manresa.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats