El darrer dijous, la Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va notificar la sentència segons la qual s’obliga a la Generalitat de Catalunya a retornar als Ajuntaments les subvencions per a les escoles bressol, impagades des del curs 2012-2013.

D’aquesta manera, es posa fi a un litigi que es va iniciar l’any 2015, quan diversos ajuntaments, entre ells el de Sant Celoni, governat pel PSC, van interposar recurs davant el TSJC contra la Generalitat. El motiu de la denúncia era el següent: des de l’arribada dels convergents al Govern, la Generalitat havia deixat de subvencionar les escoles bressol, forçant als ajuntaments a fer-hi front. La resolució en ferm no ha arribat fins ara, entre altres motius, pel filibusterisme judicial practicat per part de la Generalitat, interposant recursos de cassació i de queixa que han estat desestimats pel tribunal.

Aquesta sentència suposa un reconeixement implícit de l’educació de 0 a 3 anys com a etapa educativa essencial i reconeix la responsabilitat de cofinançament que pertoca assumir a la Generalitat. “Els governs de Mas, Puigdemont i Torra han mostrat una profunda falta de responsabilitat respecte l’educació de 0 a 3 anys, deixant a 0 l’aportació econòmica”. La sentència del TSJC obligarà a la Generalitat a pagar 1.300 euros per alumne i curs des del curs 2012-2013, una quantitat econòmica que a Sant Celoni havia assumit l’Ajuntament, és a dir, tots els celonins.

Des del PSC sempre hem mostrat un ferm compromís amb l’educació de 0 a 3, sabedors de l’importantíssim paper social que juga l’escola bressol. No en va, el Govern tripartit de la Generalitat, anterior al Govern Mas, destinava 1.800 euros per alumne i curs a aquesta etapa educativa.
Els socialistes de Sant Celoni i la Batllòria exigirem que l’Ajuntament de Sant Celoni interposi un nou recurs contra la Generalitat reclamant l’impagat des del curs 2014-2015 fins a dia d’avui.

Comparteix...

Deixa un comentari

12 + quatre =