Més d’un centenar de persones de diverses escoles del Baix Montseny s’han concentrat aquesta tarda a la plaça de la Vila de Sant Celoni en resposta a la convocatòria de l’acte de la plataforma Som Escola en defensa del model educatiu català. En el decurs de l’acte s’ha llegit un manifest en el que, entre altres consideracions, s’ha defensat el model d’immersió lingüística que compta amb el consens de la comunitat educativa i del conjunt de  la societat catalana.

En aquest sentit, l’amenaça d’incloure una  casella on els pares i mares puguin triar en  quina llengua volen escolaritzar els fills és un atemptat directe contra el model d’immersió lingüística reconegut internacionalment, “garantia de la cohesió social al nostre país i de la igualtat d’oportunitats de l’alumnat”. Amb la inclusió d’aquesta casella a la prescripció escolar el govern espanyol vol trencar la cohesió social i dividir la societat catalana. Des de Som Escola consideren intolerable l’ús de l’escola com a instrument polític i que es posi en perill un dels grans èxits socials del país.

Durant l’acte hi ha hagut una ballada dels gegants de les escoles La Salle i Cor de Maria de Sant Celoni i també s’han organitzat activitats per als més petits que han pogut pintar a terra quin és el lloc de l’escola que els agrada més.

dav

dav

Comparteix...

Deixa un comentari

1 + vint =