Demà dissabte i diumenge seran els darrers dies en que es farà la prova pilot per regular l’accés al Parc Natural – Reserva de la Biosfera del Montseny. L’actuació, organitzada per la Diputació de Barcelona, ofereix la possibilitat als visitants d’accedir a la vall de Santa Fe amb transport públic gratuït des de l’estació de Renfe de Sant Celoni i des de la zona d’aparcament de Campins, al peu del Parc Natural.

 Aquesta prova pilot s’ha ofert durant tres caps de setmana d’octubre i novembre, així com el dia de Tots Sants, coincidint amb l’època de l’any en que el Parc rep el màxim nombre de visitants, fet que provoca problemes de circulació a la carretera BV-5114 així com problemes d’accessibilitat als mateixos veïns de l’espai natural.

La prova pilot ofereix a les persones que accedeixen al Parc amb vehicle privat deixar el seu cotxe en la zona d’aparcament de Campins, que té una capacitat per a 500 vehicles, i des d’aquí, utilitzar el servei públic d’autobús gratuït que la Diputació de Barcelona posa en servei entre les 11.30 h del matí fins a les 16.45 de la tarda, amb una freqüència de 30 minuts i quatre parades: Can Riera de Ciuret, Sant Cristòfol, Can Carbonell i Santa Fe.

Així mateix, s’ofereix també transport públic gratuït entre l’estació de Renfe de Sant Celoni fins a la zona d’aparcament de Campins, entre les 11.10 h del matí i les 17.25 h de la tarda, amb una freqüència de 30 minuts.

Els caps de setmana en que aquesta prova també ha estat operativa, ha facilitat que més de 400 persones accedissin al Parc Natural amb transport públic, tret del primer cap de setmana del 21 i 22 d’octubre, en què no es va poder utilitzar la zona d’aparcament habilitada a Campins a causa de les fortes pluges. Aquest fet va obligar a suspendre el servei d’autobús entre Campins i Santa Fe.

A falta dels resultats d’aquest cap de setmana, la prova ha estat especialment valorada molt positivament per part dels gestors del Parc Natural del Montseny – Reserva de la Biosfera, per la bona acceptació i l’alt nombre de persones que han utilitzat el transport públic per accedir a la vall de Santa Fe de Montseny.

Comparteix...

Deixa un comentari

1 × un =