L’alcalde demana una investigació a fons sobre la gestió a la FMC per tal de combatre el perjudici de la imatge de l’ens i la dels alcaldes i de les alcaldesses que han format part dels seus òrgans de govern

D’acord amb el meu compromís de transparència vull compartir amb vosaltres que a inicis de la setmana passada vaig tenir coneixement de la investigació sobre la gestió de les remuneracions per part de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) entre el 2011 i el 2012.

Sempre he fet públiques les remuneracions que aquest equip de govern i jo mateix percebem del nostre Ajuntament. Aquest cop no pot ser menys, i per tant vull deixar constància que per la dedicació i despeses associades a les tasques com a responsable de la Comissió de Medi Ambient de la FMC he percebut la quantitat total de 3.806,64 euros entre els anys 2011 i 2012. Per descomptat, les remuneracions percebudes han estat declarades a l’Agència Tributària a través de l’IRPF corresponent.

No tinc res a amagar i he actuat sempre correctament; la meva agenda està oberta i recull l’assistència als comitès executius mensuals, reunions de la matèria en la qual sóc responsable, activitats de representació institucional i altres que puguin derivar-se de la defensa dels interessos en l’àmbit del medi ambient.

En tot cas, per si la investigació judicial en curs considerés que la Federació de Municipis no hauria d’haver pagat a 44 alcaldes aquestes remuneracions, que tots vam entendre lícites des que vàrem assumir les responsabilitats institucionals de la FMC confiant en els serveis jurídics de la mateixa, avui dilluns he ingressat preventivament els diners que vaig cobrar entre el 2011 i el 2012 a la Federació de Municipis de Catalunya a l’espera de la decisió judicial.

Davant d’aquestes investigacions judicials i les possibles irregularitats en els seus pagaments, com alcalde de Sant Celoni, vaig demanar divendres en la reunió del Comitè Executiu de la FMC que es depuressin responsabilitats sobre l’evidència de la manca de rigor i la incompetència que ara estem coneixent que hi va haver.

En la mateixa reunió de divendres vam cessar el Secretari General de la FMC, Adolfo Moreno, i tots els membres del Comitè Executiu ens vam comprometre a fer una investigació a fons sobre la gestió a la FMC per tal de combatre el perjudici de la imatge de la Federació de Municipis i la dels alcaldes i de les alcaldesses que hem format part dels seus òrgans de govern.

Joan Castaño

Alcalde de Sant Celoni

Comparteix...

Deixa un comentari

3 + deu =