Unes dues-centes persones s’han concentrat aquesta tarda a la plaça de la Vila de Sant Celoni com a acte de protesta per la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra per part del Tribunal Suprem. Ha estat una convocatòrtia de país, a la qual hi han participat una representació de regidors del govern municipal (JuntsxSantCeloni i ERC) i la CUP que han fet una lectural coral de la moció de rebuig per la inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya que ha elaborat l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI).

El manifest és molt crític amb la justícia espanyola perquè “utilitza el seu poder per discriminar arbitràriament i que vulnera de forma reiterada l’Estat de Dret, el món municipal català tenim la necessitat d’unir-nos i mostrar el rebuig a la sentència de forma conjunta.”

Al balcó de l’Ajuntament de Sant Celoni s’ha penjat la mateixa pancarta que ha provocat la inhabilitació de Quim Torra amb la inscripció “Lliberta d’opinió i d’expressió. Article 19 de la Declaració Universal dels drets humans”. La concentració de Sant Celoni s’ha acabat amb crits d’indepenbdència.

Actes similars s’han portat a terme a la resta de municipis del Baix Montseny davant els ajuntaments. A Vallgorguina hi han participat una vintena de persones i a Breda  i Sant Esteve de4 Palautordera mig centenar. Les concentracions al Baix Montseny també tenien el suports de l’Assemblea Nacional de Catalunya i Òmnium Cultural.

Comparteix...

Deixa un comentari

10 + 18 =