“Els arbres silvestres de Catalunya”, és el segon volum de la col·lecció Maluquer que edita Brau. El seu autor, Josep Maria Panareda (Santa Maria de Palautordera, 1945) farà la presentació aquest dissabte 9 de novembre a les 18h a la sala Bernat Martorell de Sant Celoni, en el marc de la Festa Major de Sant Martí. Explica, l’autor, que els arbres constitueixen un dels elements més visibles del paisatge i aquest llibre vol ser una guia per ajudar a identificar una àmplia varietat de les espècies silvestres del nostre país, tant les autòctones com les naturalitzades.

Els arbres silvestres de Catalunya recull 130 espècies ordenades en 73 fitxes, que inclouen fotografies del port general de l’arbre, les fulles, el fruit i el tronc, així com il·lustracions -de Maravillas Boccio- d’algun detall, un mapa de distribució i un text clar i directe amb informació d’interès com pot ser la descripció, l’hàbitat i usos.

L’autor diu que l’obra està dirigida a un ampli espectre de públic, des d’estudiants fins a professionals però també els simples aficionats a la natura i que es converteix en una eina útil per fer una descoberta autònjoma, individual, familiar o en grup dels arbres del nostre país.

Josep Maria Panareda és doctor en geografia per la Universitat de Barcelona, és catedràtic d’aquesta mateixa universitat, on ha impartit la docència des de l’any 1973, sobretot de biogeografia, ciència del paisatge i cartografia. La seva  recerca se centra en l’estudi de la dinàmica del paisatge en relació amb les activitats humanes. És autor de més de 600 publicacions científiques i de la divulgació. ës membre de l’Institut d’Estudis Catalans.

Per la seva banda, Maravillas Boccio, és doctora en farmàcia per la universitat de Sevilla, s’ha especialitzat en la il·lustració de plantes i paisatges. Actualment centra la seva recerca en l’estudi de les plantes a l’antic Egipte en el marc de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha col·laborat en diverses publicacaions científiques i de divulgació com il·lustradora. és autora d’un llibre sobre la il·lustració de plantes.

Comparteix...

Deixa un comentari

3 × 2 =