L’equip de l’Escola Cor de Maria de Sant Celoni s’ha classificat en segona posició a la final estatal de VEX Robotic Competition (VRC), després d’haver quedat cinquè en la fase classificatòria de Barcelona. La VRC és una competició de robòtica educativa d’àmbit internacional en la que els equips han de construir robots innovadors per a superar un repte, que cada any és diferent. L’equip Justice Otters està format per 10 alumnes de 4t d’ESO de l’assignatura optativa de tecnologia.
 
Valors, coneixements i robòtica, els aliats del Cor de Maria en la final de la VEX Robotics Competition. Nervis, il·lusió i compromís. Aquesta era l’atmosfera que es respirava el passat 22 de febrer a l’auditori de l’edifici Vèrtex del Campus Nord de la UPC, on va tenir lloc la final de la VEX Robotics Competition.  
 
Fa anys que l’Escola Cor de Maria ha apostat decididament per situar la robòtica com a un dels pilars del seu projecte pedagògic, i els resultats no s’han fet esperar gaire. Un equip format per una noia i nou nois de 4t d’ESO de lescola, ha pogut participar en aquesta competició de robòtica d’àmbit internacional, que més enllà de l’esperit competitiu, busca que els participants desenvolupin tota mena d’habilitats, tant tecnològiques com socials.  
 
La presa de decisions, el treball en equip, aprendre dels errors, la capacitat de superació, la constància i la perseverança són alguns dels valors que han acompanyat als Justice Otters, nom amb el qual el grup participava en la competició, al llarg d’aquesta aventura que va començar al setembre del 2019, coincidint amb l’inici del curs escolar.  
 
Arribar a la final d’aquesta competició ha estat fruit de molts esforços i d’una confiança absoluta en la robòtica com a element de cohesió i pertinença a l’escola, i és que més enllà del professorat, el finançament l’AMPA de l’escola i l’acompanyament de l’empresa del sector Innova’t Serveis Educatius, el grup ha rebut el suport i l’escalf de tota la comunitat educativa.   
 
El més important de tot plegat, és que l’organització i participants de la competició han destacat la bona actitud de l’equip de Sant Celoni, el seu fair-play, i la seva capacitat per construir aliances a l’hora de superar els reptes que planteja la competició.  
 
Per tant, és fàcil assegurar que Cor de Maria i robòtica, són dos elements que garanteixen valors i coneixements, i demostra que l’aposta per la robòtica no és un fet casual sinó una mostra d’una alta consciència sobre com ha de ser un projecte pedagògic transversal i que consolidi i cohesioni una institució com l’Escola Cor de Maria.   

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc − dos =