Les discrepàncies entre l’AMPA de l’Escola Montnegre i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per la qüestió de les preinscripcions de P3 de cara al curs 2019-2020 segueixen ben vives i la prova està en el document de resposta que l’AMPA va elaborar ahir a la nit després de conèixer les declaracions que el Departament d’Educació va fer a www.laviladigital.com, en relació a la controvèrsia generada entre l’administració catalana i els representants de les mares i els pares de l’escola.

En aquest sentit, l’AMPA considera que el Departament d’Educació es contradiu quan afirma que no hi ha limitació de places perquè “el document oficial indica clarament  que s’oferten 10 places a P3, 0 NEES i 0 a la resta de cursos i això condiciona la decisió dels pares que no són de la Batllòria (Sant Celoni).

També consideren que quan es diu que es tracta d’una previsió de la planificació, no es té en consideració els nens de les poblacions properes “que representen un 30% dels nens de la nostra escola i quan es limita a 10 places els que tenen prioritat són els censats a la Batllòria i això pot deixar sense plaça els que vinguin d’altres pobles”.

Des de l’AMPA tanmateix consideren que les places ofertades a l’escola Montnegre ocasiona un greuge comparatiu amb la resta d’escoles del municipi -Sant Celoni-, ja que, tal i com s’indica a la carta que els va enviar el director dels serveis territorials, “s’ens considera un barri de Sant Celoni, i com a tal, s’hauria de tenir en compte el cens de Sant Celoni (18.000 habitants) i comptar tots els nens que s’han de matricular a P3 i fer un repartiment equitatiu de les places”. Els representants dels pares remarquen que d’aquesta manera s’assegura que una escola no tingui dues linies i una altra cap. “El que volen forçar així és no superar el llindar de 21 nens entre P3 i P4 per tal d’ajuntar els dos cursos i retallar en un docent”.
 
Mares i pares també dubten que si s’acaben ajuntant els cursos de P3 i P4 la metodologia sigui la correcte i que amb els resursos actuals sigui possible “l’assoliment dels continguts”. Igualment entenen que la tardança a l’hora de comunicar les places per part dels Serveis Territorials “ha sigut una decisió presa deliberadament per tal de no poder reaccionar a temps i així dur a terme les retallades en recursos humans a l’escola.

Davant d’aquesta situació des de l’AMPA es demana que no s’ajuntin elsa cursos de P3 i P4, ja que al seu entendre “no hi ha hagut una planificació adient per part dels Serveis Territorials ni una informació transparent ni fiable a les famílies i al centre educatiu, donant informació contradictòria a cada moment”. En aquesta línia diuen que com a mínim es necessitarien 2 o 3 anys de seguiment de la demografia per tal de poder dur a terme un canvi d’aquesta índole, ja que hi ha una previsió de creixement demogràfic a curt termini que no s’ha tingut en compte.

Document complet de la resposta de l’AMPA

Educació reitera que el desdoblament serà a partir de 21 alumnes

Per la seva banda, des del Departament d’Educació aquest matí s’ha mantingut en la posició que ja va expressar ahir en relació a aquesta qüestió de l’Escola Montnegre de la Batllòria. En aquest sentit ha reiterat que s’acceptaran totes les preinscripcions a P3. En cas que calgui posar un grup es farà, a P3/P4 a partir del 21è alumne.

També han assenyalat que en el cas de les preinscripcions que no són de P3: s’acceptaran totes les que provenen de La Batllòria i dels nuclis propers a La Batllòria, dels termes municipals de Gualba i Riells i Viabrea. Es durà a terme un tractament individualitzat, si hi ha alguna preinscripció que no compleixi aquest supòsit.

Pel que fa a la matrícula durant el curs, des del Departament d’Educació s’assegura que s’acceptarà la nova incorporació o el canvi de domicili de totes aquelles sol·licituds que compleixin els criteris de l’apartat anterior.

I respecte els canvis de centre durant el curs, s’acceptaran tots els casos que consideri la comissió d’escolarització com a necessaris.

També has de llegir:

Educació diu que a l’Escola Montnegre de la Batllòria «No hi ha limitació de preinscripcions a P3»

Comparteix...

Deixa un comentari

deu − dos =