Una exposició uneix al Montseny escriptors locals i artistes del territori en un projecte multidisciplinari que conjuga literatura, escultura, pintura i fotografia. Les diferents disciplines conviuen a L’obra de l’altre m’inspira gràcies a la cessió d’obres de setze artistes vinculats al Centre d’Art Contemporani Nidart, a Santa Maria de Palautordera, i a la reinterpretació de les mateixes que han fet membres del Grup d’Escriptors del Montseny (GEM). Un altre centre artístic de la comarca, l’Espai Ruscalleda Art, acull la mostra durant aquest mes d’abril i culminarà el cap de setmana de Sant Jordi. La directora de Nidart, Susana Gutiérrez, explica que el procés creatiu ha esdevingut “un joc” que ajuda a “connectar amb l’essència de l’art”.

En aquest sentit, els responsables de la mostra detallen que els escriptors han rebut l’obra sense conèixer l’autor, el títol ni el motiu que ha inspirat l’artista. Entre la selecció de peces hi ha, principalment, pintura i escultura, però també fotografia. La mirada femenina té també un pes important, ja que un 75% dels participants, entre artistes i escriptores, són dones.

Els artistes vinculats a Nidart que hi participen són Mariona Bonet, Núria Durán, Susana Gutiérrez, Txus Hidalgo, Eva Ibanezcano, Anna McNeil, Ramón Massana, Javier Melguizo, Georgina Misser, Kati Riquelme, Teresa Rojas, Sonia Ruiz de Arkaute, Mercè Soler, Imma Subirà, Albert Valentí i Pilar Valeriano.

Els seus treballs han estat reinterpretats per un total de set escriptors del GEM: Meritxell Albaladejo, Ramón Gash, Alba Loriz, Rosa Lozano, Rosa Maria Pascual, Maite Soriano i Menut.

 

 
Comparteix...

Deixa un comentari

1 × 1 =