Durant tot el cap de setmana s’han programat tota mena d’activitats gratuïtes

La Diputació de Barcelona i les entitats i els organismes que amb ella gestionen la Xarxa de Parcs Naturals han organitzat durant el cap de setmana del 24, 25 i 26 de maig més de 50 activitats gratuïtes per celebrar el Dia Europeu dels Parcs. S’han programat caminades a peu, rutes guiades, jornades de portes obertes, matinals festives, tallers infantils, exposicions, audiovisuals, concursos de fotografia, recitals poètic i rutes literàries, entre d’altres.

Al Parc Natural del Montseny durant aquest dies també hi haurà l’oportunitat de fer un gran nombre d’ activitats com una jornada de portes obertes a l’Escola de Natura la Traüna, una conferència i visita guiada a l’exposició «L’arquitectura del paisatge al Montseny» al Museu Etnològic del Montseny. La Gabella, d’Arbúcies, visita a les sales del museu i audiovisuals: «El castell de Montsoriu» i «Llegendes del Montseny», la ruta teatralitzada AIGUA, un viatge pels sentits al Parc Natural del Montseny, una jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació de la Riera d’Arbúcies La Farga del Roquer, recorregut pel passat industrial d’Arbúcies, jornada de portes obertes a la Masia Mariona i una passejda per conèixer les plantes i remeis casolans.

Els objectius del Dia Europeu dels Parcs són, en definitiva, els mateixos que regeixen el tarannà de la Xarxa de Parcs Naturals: treballar per la protecció dels valors naturals, agrícoles, forestals, culturals i paisatgístics del nostre entorn, fomentant l’ús públic responsable i l’equilibri territorial i ambiental dels nostres municipis.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats