La moció en suport a les al·legacions de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, reclamant l’aturada de diversos plans urbanístics al Parc Natural ha prosperat amb el suport dels grups municipals de la CUP-Procés Constituent i d’ERC, mentre CiU i PSC s’han abstingut.

Amb la mateixa intenció diverses assemblees de la CUP de l’àrea del Montseny han registrat propostes que seran debatudes als respectius plens, així com s’ha registrat també una moció a la Diputació de Barcelona que va ser debatuda ahir a la Diputació de Barcelona i va ser rebutjada amb els vots a favor de la CUP, Ciutadans i Entesa; l’abstenció del PSC i el vot contrari de la resta de grups.

Entre els acords de la moció aprovada destaquen que l’Ajuntament instarà a Diputació i Generalitat a fer marxa enrere en l’asfaltatge de la pista forestal entre Sant Marçal i Les Illes;  instarà també al Servei Meteorològic a retirar el projecte de construcció del Centre de la Metereologia al Turó de l’Home; reclamarà a la Diputació que estudiï la utilització de tecnologies toves de depuració com a alternativa al projecte de macrodepuradora de Santa Fe; així com exigirà la construcció urgent d’una depuradora al poble del Montseny per tal d’aturar l’abocament de les aigües fecals a la Tordera.

Amb l’aprovació de la moció el consistori reclamarà a la Diputació i al futur Govern de la Generalitat que prioritzi la despesa social i en protecció dels ecosistemes i la salut en benefici públic pel davant de projectes destinats a enriquir el sector turístic i de la construcció. També instarà la Generalitat a modificar la Llei d’Urbanisme per tal de garantir la màxima protecció dels parcs naturals, eliminant la possibilitat d’acollir-se a la figura de pla especial urbanístic en la planificació, en aquests espais. Per últim reitera la sol·licitud a la Diputació de creació d’un organisme consultiu, que transcendeixi els límits geogràfics del Parc, integrat pels municipis del Baix Montseny i per entitats ambientalistes.

Comparteix...

Deixa un comentari

4 × dos =