El projecte Robotseny 2019 ja és en marxa. El tret de sortida de l’edició d’enguany ha tingut lloc aquest dimecres 16 de gener  a la sala Bernat Martorell de Sant Celoni amb l’assistència de representants de les 25 escoles, 13 ajuntaments i 16 empreses que hi prendran part. La trobada ha servit perquè l’equip impulsor del projecte i el Centre de Recursosa Pedagògics hagin donat a conèixer les bases de participació al torneig i a la fira científica de la Robotseny 2019, que es farà a la plaça de la Vila de Sant Celoni el 8 de juny, i que enguany té com a centre d’interès “la millora en l’eficiència i l’estalvi energètic de les empreses del Baix Montseny”.

Des d’ara cada escola ja disposa del material que hauran de fer servir per treballar mestres, professors i alumnes i al mateix temps han pogut conèixer que hauran de resoldre a base de disseny i programació i, d’aquesta manera, treballar a l’aula la competició de robots per a desenvolupar els reptes plantejats per les empreses a la fira tecnològica.

Com se sap, el projecte Robotseny desenvolupa les competències científiques, tecnològiques i creatives dels alumnes, tot treballant de forma cooperativa, amb els objectius de promoure les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat i promoure noves metodologies educatives a l’aula. En l’edició 2019 hi participaran 1.500 alumnes de les escoles d’Arbúcies, Breda, Campins, Gualba, Hostalric, Llinars del Vallès, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina.

A la presentació, el regidor Raül Garcia ha destacat que “projectes com Robotseny enforteixen el treball en xarxa dels municipis del Baix Montseny i apropen el teixit empresarial a les escoles de l’entorn per afavorir l’èxit escolar de l’alumnat”.

Aquest projecte compta amb el suport econòmic i també amb l’aportació tècnica de gran valor de les 15 empreses del Baix Montseny participants: Altervac SA, Arkema Química SAU, LAB Circuits SA, Salicru SA, Futurtec Electromecànica Industrial SL, Hohner Automáticos SL, Givaudan Ibérica SA, Renolit Ibérica SA, Ecología Química SA (Tradebe), Hidrocolor SL, Stimulo Design SL, Maqmetal Automation SL, Instal·lacions Elèctriques Cat SA, Fusteria Gurdó SL, Papereria Can Colls i Codec Instal·lacions Elèctriques SL.

Al web www.robotseny.cat les escoles podran compartir vídeos i propostes tant de la fira tecnològica, com dels reptes de la competició de robots.

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc + dos =