La Diputació de Barcelona, com entitat gestora del Parc Natural del Montseny regularà els accessos de vehicles a l’espai natural els dies 7 i 8 de desembre, entre les 9.00 i les 14.00 hores, en previsió d’una afluència important de visitants. Les mesures de mobilitat venen dictaminades pel PROCICAT per aquests dies.

Les mesures de regulació dels accessos en determinats punts seran les mateixes que es van aplicar el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre, destinades a resoldre els problemes de caràcter social i mediambiental provocades per la sobre afluència de visitants i que afecten especialment els 18 municipis dels Parc Natural del Montseny.

Alguns dels punts del Parc Natural del Montseny on es regularan els accessos es desplacen en relació a l’acció del passat mes d’octubre per facilitar l’accés als equipaments d’hostaleria i restauració que es troben situats al centre d’algunes poblacions situades dins els parcs. Així, s’han desplaçat els punts de regulació per accedir a Santa Fe del Montseny passat el nucli de Campins, el de la Plana del Coll passat el nucli de Mosqueroles, i l’accés a Collformic passat els nuclis de Montseny i el Brull.

La regulació d’accessos als punts més freqüentats d’aquests parcs s’establirà en el moment que les zones d’aparcament existents arribin a la seva plena capacitat, amb reforç de personal dels parcs, guardes i informadors, així com de Mossos d’Esquadra i Agents Rurals. Dins l’àmbit de del Parc Natural del Montseny hi ha actualment 1.174 places d’aparcament i fora d’aquest àmbit hi ha 609 places ampliables fins a un total de 1.381 places.

També, durant els dos dies, funcionarà el servei del Bus Parc del Montseny  amb serveis regulars des de les 8.10 del matí des de l’estació de ferrocarril de Sant Celoni fins a Santa Fe del Montseny i Fontmartina.

Punts de regulació al Parc Natural del Montseny

BV-5301 Eix Sant Esteve de Palautordera – Montseny – el Brull – Seva 

Accés a Collformic: BV-5301 PK 6 al costat de I’ajuntament deI Brull, i al PK 15, final del nucli urbà del poble de Montseny. Hi haurà un punt d’informació al PK 7, sortida de Sant Esteve de Palautordera

BV-5114 /GIV-5201 Eix Sant Celoni – Campins – Santa Fe – Viladrau

Accés a Santa Fe del Montseny des de Campins: PK Km 6,2 a la sortida del nucli de Campins. Hi haurà un punt d’informació a la rotonda de bifurcació amb la BV-5119 (Centre d’informació del Parc de Fogars de Montclús).

Accés a Sant Marçal des de Viladrau: Gl-543  PK  17 Coll de Gomara, inici GIV-5201 en direcció Sant Marçal i Santa Fe.

BV-5119 Mosqueroles – Fontmartina

Accés a la Plana del Coll des de Mosqueroles: BV-5119: Km 2,2 Centre d’informació del Parc Natural Masia Mariona.

Comparteix...

Deixa un comentari

2 × cinc =