El diputat de Cultura de la Diputació, Joan Carles Garcia Cañizares, i la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa, han presentat aquest dijous el nou catàleg compartit Atena, que unifica els fons bibliogràfics de les 227 biblioteques i els 10 bibliobusos de la Diputació amb els de les biblioteques públiques de Girona, Tarragona i Lleida. El servei permet als usuaris demanar qualsevol llibre o document des de qualsevol biblioteca o dispositiu, i escollir on volen rebre la petició en préstec.

La presentació del nou catàleg Atena ha tingut lloc a la nova Biblioteca Municipal de Corró d’Avall, a les Franqueses del Vallès, la única que es va inaugurar a Catalunya durant el 2020. El diputat de Cultura, Joan Carles Garcia Cañizares, ha reivindicat el paper de les biblioteques «com una eina imprescindible per a la recuperació de la societat després de la pandèmia».

El nou catàleg compartit Atena és un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que agrupa els fons dels catàlegs Aladí i Argus en una interfície comuna, que fa de passarel·la entre els dos catàlegs. Atena agrupa els registres d’una i altra banda, els fusiona i els mostra conjuntament.

D’aquesta manera els usuaris poden consultar, amb una sola cerca, el fons de qualsevol biblioteca o bibliobús del sistema de lectura pública de Catalunya i poden demanar documents de qualsevol biblioteca perquè els hi portin a la biblioteca de la seva localitat. Facilita l’accés a més de 1.200.000 títols diferents i a més de 15 milions de documents.

Biblioteca de Breda. Foto: Aj Breda

Biblioteca SAV de Sant Antoni de Vilamajor. Foto: Jordi Purtí

Comparteix...

Deixa un comentari

16 + set =