Aquest dissabte 12 de juliol, s’ha constituit oficialment el grup local de Som Energia al Baix Montseny, fet que el converteix així en una secció local de ple dret i el representant legal de la cooperativa catalana al Baix Montseny. Som Energia ja compta amb més de 15.000 socis i prop de 16.000 contractes de llum a tot l’estat. Pel que fa al Baix Montseny, la cooperativa ja supera els 280 socis i els 300 contractes de llum. Els pobles on més asociats hi ha són Cardedeu, Sant Celoni, La Garriga i Santa Maria de Palautordera, tot i comptar amb associats a totes les localitats del Baix Montseny. Durant l’assemblea constituent s’han aprovat els estatuts del grup local, els membres del seu Consell Local i els seus comptes. L’assemblea a comptat amb la participació de 22 sòcies i socis.

A finals del 2012 el grup va començar a donar els seus primers passos, des de llavors ha realitzat prop d’una cinquantena d’activitats (xerrades, estands informatius…) tant dins com fora del Baix Montseny, compta amb 11 voluntaris i esperen continuar creixent per poder realitzar moltes més activitats al territori i ser un membre actiu en la transició del Baix Montseny cap a un nou model energètic basat en l’estalvi, l’eficiència i les energies 100% renovables. Aquest grup de socis ha aconseguit importants fites per la cooperativa catalana, com la contractació d’electricitat per part de l’Ajuntament de Sant Celoni (el primer ajuntament de l’Estat en fer el pas de contractar una part del suministrament elèctric amb aquesta cooperativa sense ànim de lucre i gaudir d’aquesta manera de l’electricitat 100% d’origen renovable). Actualment ja han parlat amb tres ajuntaments més de la zona.

Durant l’assemblea, també han anunciat els seu nous projectes, com pot ser una campanya amb el comerç local on pretenen mostrar, que a  més de l’estalvi econòmic que pot suposar canviar el rebut de la llum cap a la cooperativa, es pot visualitzar el valor afegit que es pot oferir als clients fent més ecològics els seus establiments.

Comparteix...

Deixa un comentari

5 + 8 =