Ja es pot confirmar de manera gràfica que el riu Tordera ha recuperat la llúdriga en el tram del curs mitjà al seu pas per Santa Maria de Palautordera. El passat 26 de juny Maria Olaya Haro va poder captar la presència de tres exemplars en el sector situat sota la passera de ferro del barri de La Serra. Segons que ens explica Maria Olaya Haro, només va tenir l’ocasió de captar tres exemplars però en total en va poder visualitzar almenys cinc de petits.

La llúdriga, un mamífer carnívor que habita en àmbits fluvials, havia desaparegut de la conca de La Tordera als anys 80 a conseqüència de la gran alteració del riu i dels ecosistemes fluvials. La presència de la llúdriga ja havia estat detectada per l’Observatori de la Tordera aquesta primavera passada en trobar-se petjades en el tram del riu entre La Batllòria i Hostalric.

Comparteix...

1 comentari

  1. Es tracta d’una confusió amb visó americà, un mamífer d’una mida inferior que la llúdriga i amb un pelatge habitualment més fosc, que actualment és força freqüent al llarg de tot el curs principal de la Tordera.

Deixa un comentari

11 + set =