El resultat electoral del 14-F ha comportat nou diputats per la CUP – Nou Cicle Guanyem, entre els quals dos per Girona. La celonina Montserrat Vinyets, ara afincada a la capital gironina, ocupava el número dos de la llista i, per tant, serà una de les diputades a la cambra catalana la propera legislatura.

Montserrat Vinyets és advocada i membre de la comissió de juristes de la CUP, i en aquestes eleccions ha fet tàndem amb Cornellà a la llista per Girona. Vinyets va actuar com acusació particular en representació de la CUP contra directius de Catalunya Caixa Narcís Serra i Adolf Todó, en un cas de sobresous de l’entitat bancària destapat pels anticapitalistes el 2013.

Implicada des de fa anys amb els cupaires, va encapçalar la candidatura municipal d’aquesta formació l’any 2007 obtenint l’acta de regidora a l’Ajuntament de Sant Celoni. Vinyets també ha estat implicada en la lluita ecologista i la defensa mediambiental de la demarcació de Girona. Va ser una de les veus més actives en contra la construcció d’un polígon industrial al paratge de la Pietat, a Palamós. Darrerament ha exercit com a defensa d’Alexis Codina, un dels CDR empresonats i encausats en l’Operació Judes.

Comparteix...

Deixa un comentari

catorze − quatre =