La CUP de Sant Celoni avisa que un cop s’acabi el desconfinament, iniciat ara fa uns dies, estarem davant d’una crisi que afecta el moll de l’os del sistema capitalista econòmic, social i cultural i que és, a hores d’ara, de dimensions desconegudes. Una se’n podràv sortir treballant plegats equip de govern, oposició i ciutadania (teixit associatiu i moviment socials) en el marc d’un gran acord de poble que vagi més enllà de les mesures de xoc (necessàries i urgents), que es portaran al Ple del proper 5 de maig.

Des d’aquesta formació política entenen que davant aquesta nova situació caldrà redefinir les prioritats de l’Ajuntament de Sant Celoni, definides fa unes setmanes en el Pressupost aprovat i que ara, consideren, podria ser insuficient per donar resposta a les noves necessitats socials sobrevingudes.

Adverteixen que caldrà estar preparats per regulacions i formes de funcionar imposades per altres administracions i pressionar per assolir mesures que no estan en mans dels Ajuntaments, però que sí que en poden enfortir les seves eines: la renda garantida de ciutadania (RGC), aconseguir una moratòria del deute (il·legítim), la derogació de l’art. 135 de la CE per deixar de prioritzar el pagament del deute per sobre les necessitats de la població o la derogació de la LRSAL i llei d’Estabilitat Pressupostària per poder comptar amb el romanent de tresoreria per fer front a la greu situació. Els anticapitalistes manifesten que a més d’aquestes mesures “necessàries i valentes”, la frenada de l’activitat al poble pot generar uns recursos que caldrà posar al servei de les persones amb una clara priorització de la vida per davant del capital.

Les prioritats

Les prioritats de la CUP de Sant Celoni passen per “reconduir els reptes socials i habitacionals, econòmics i ambientals que arrosseguem des de fa anys, als quals se sumaran els imposats per la crisi de la Covid19”. També, reforçar el sector públic, garantir la redistribució i la igualtat perquè ningú quedi enrere, tampoc el sector cultural o l’educació. Recalquen que cal garantir tots els drets socials, democràtics i de justícia dels veïns i veïnes de Sant Celoni la Batllòria.

Per això, la CUP Sant Celoni serà present al Ple del proper 5 de maig per treballar, amb la resta de grups polítics, mesures concretes i immediates. Però també ho farà per proposar un Ple monogràfic “on tots i totes posem la mirada llarga i situem les persones al centre de les polítiques públiques municipals dels propers mesos i anys, i complir el gran principi del municipalisme: el servei a la ciutadania”.

Comparteix...

Deixa un comentari

quinze + 3 =