L’Associació d’Amics de la Fàbrica de Lied organitza, avui dissabte 30 de novembre, el concert “Prometheus” al Monestir de Sant Salvador de Breda, emmarcat dins de la novena edició del Circuit de Lied del Baix Montseny, que comptarà amb 10 concerts que tindran lloc en diversos municipis del Baix Montseny. Els protagonistes seran el baríton Oriol Mallart, la soprano Maite Mer, la pianista Viviana Salisi i l’alumnat dels IES Tordària i Montsoriu.
 
El concert, que comptarà amb una primera part dedicada a autors i cançons del nord d’Europa, començarà amb un seguit de cançons de Franz Schubert, de qui se n’interpretaran Der Musensohn, Der entsühnte Orest, Aus Heliopolis II, Memnon, Fahrt zum Hades i Prometheus, cançó que dona nom al recital. Seguidament, cançons del compositor txec Jan Nóvak, entre elles Cantica Latina, Amor docet musicam, Paraclausithyrum, Ad Lyram, Ad Faunum (a un faune, Horaci) Vides ut alta, Amoris ignes i Ludi Latini. 
           
La segona part del concert tindrà dues parts. La primera comptarà amb la participació d’un quartet format per Miquel Tordera i Raquel Tordera, Eloi Fernandez i Carles Vivas, que tocarà un seguit d’obres del Renaixement. De Niccolò Paganini n’interpretaran el Vals de la Sonata n.9 i, seguidament, sonaran dues tarantel·les, la primera serà la de Nicolò Paradiso i la segona, de J. K. Mertzen. Per acabar, el quartet tocarà tres peces anònimes del renaixement: Nonesuch, Greensleeves i Packington’s Pound.
           
Per a continuar amb el fil artístic del Circuit de Lied del Montseny, l’última part del concert serà protagonitzada per tres compositors recurrents dins dels cicles de concerts, dos d’ells catalans. Del compositor català Eduard Toldrà sonaran les seves cançons Cançó de bressol, Festeig, Cançó incerta i Visca l’amor; del compositor veneçolà Reynaldo Hahn se’n faran els Études Latines, Lydé, Phyllis i Tyndaris i, finalment, serà el torn de Joan Tomàs, el personatge homenatjat en aquesta edició del festival, de qui se n’interpretaran els Goigs a Nostra Senyora de Montserrat, l’Oda a Santa Cecília i la Nit serena de Nadal. Finalment, i com que es tracta d’un concert protagonitzat, en gran mesura, per estudiants, s’interpretarà l’himne universitari Gaudeamus igitur.

Comparteix...

Deixa un comentari

4 × 1 =