Els promotors de la ILP per protegir el Parc Natural del Montseny han presentat aquest dijous una denúncia administrativa contra el Parlament per inactivitat reglamentària, incompliment d’obligacions i decisions preses al llarg del procediment, que ha finalitzat amb la recollida de 38.860 signatures, lluny de les 50.000 necessàries perquè prosperés.

Els promotors lamenten que, en plena pandèmia, la Mesa del Parlament denegués una darrera pròrroga per recollir signatures tot i que les restriccions van impedir el normal desenvolupament de la campanya. També justifiquen la denúncia pel fet que el Parlament no hagi desenvolupat, en els darrers 7 anys, el mandat d’organitzar la recollida electrònica de signatures, d’acord amb la Llei 7/2014.

Sobre la recollida electrònica, consideren que el greuge és encara més flagrant si es té en compte que la Comissió Promotora de la ILP-Montseny va accedir a desenvolupar, pels seus propis mitjans, el sistema informàtic necessari per a dur a terme la recollida electrònica de signatures i sol·licità una pròrroga necessària per tal de superar els tràmits burocràtics que incorporava aquesta tasca. Pròrroga que la Mesa els va denegar.

Tot i no haver aconseguit les signatures necessàries, destaquen que tot el treball fet ha servit per a conscienciar milers de persones en relació a la situació del Parc Natural del Montseny.

Comparteix...

Deixa un comentari

16 − 14 =