“No ens escolten”, aquest és el missatge de la pancarta que s’ha penjat a les columnes de l’entrada de l’Ajuntament en una acció d’una vintena d’activistes de la PAHC Baix Montseny que ha agafat per sorpresa aquest matí els responsables polítics i treballadors municipals de Sant Celoni.

Des de la Plataforma s’exigeix el compliment de diversos compromisos en matèria d’habitatge que al seu parer el consistori celoní no està fent efectius i, amb la qual cosa “l’administració pública està fent el joc al capital, sent còmplice dels seus interessos i abandonant a les famílies de classe treballadora a l’espiral de la misèria”, s’assegura des de la PAHC Baix Montseny.

En l’acció d’avui exigeixen el compromís d’invertir 1,5 milions d’euros en matèria d’habitatge, així com el compliment del compromís de reforma del POUM per obligar a destinar el 30% de les grans promocions immobiliàries a habitatge social. En un tercer punt exigeixen el compromís de reunió periòdica de l’àmbit d’Afers Socials amb la PAHC Baix Montseny.

La quarta exigència de la Plataforma passa per la correcció immediata de les responsabilitats arran de les pràctiques de “racisme institucional” i les responsabilitats arran de la negació del padró sense domicili fix i el benefici immediat de les persones sol·licitants. Igualment exigeixen responsabilitats arran del reallotjament indefinit de persones i famílies vulnerables a pensions, com el compromís de reallotjament a un habitatge digne.

La PAHC recorda que la situació actual en relació amb l’habitatge és crítica i crònica. A Catalunya durant el primer trimestre de l’any 2022 hi ha hagut 2.410 desnonaments, és a dir un cada 55 minuts. En aquest sentit, Sant Celoni i el Baix Montseny no són una excepció.

Representants de la PAHC Baix Montseny han estat atesos per una treballadora de l’àmbit d’Afers Socials i Habitatge i també per l’alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia. Dimarts de la setmana vinent, tal com estava concertat, es tornaran a reunir amb l’àmbit d’Afers Socials i Habitatge.

Comparteix...

Deixa un comentari

deu − vuit =