Al darrer ple ordinari de l’Ajuntament de Sant Celoni celebrat el passt 30 de gener es va sotmetre a votació una moció registrada pel grup municipal del PSC en la qual s’instava a l’equip de govern municipal a retirar les pilones de la plaça Cardenal Cisneros. La proposta va comptar amb els vuit vots a favor dels socialistes i la CUP però va ser rebutjada amb els nou vots en contra de l’equip de govern, format per JxCat i ERC.

Segons el text de la moció, les pilones dificulten l’accés als seus habitatges a aquelles persones que, per la seva salut i estat físic, necessiten apropar-se amb cotxe fins la porta de casa seva. A més, aquestes pilones impedeixen el pas d’ambulàncies i assistències sanitàries que han d’esperar estacionades al carrer Montserrat fins que arribi la policia local a retirar-los.

En el debat posterior a la lectura de la moció, Eduard Vallhonesta, portaveu del Grup Socialista, va manifestar que “aquesta proposta és fruit del contacte continu que el PSC manté amb els veïns de la plaça Cardenal Cisneros” els quals, “indignats” per la falta de sensibilitat que ha mostrat el govern municipal en aquesta gestió, van decidir fer una enquesta entre els veïns que va aportar un resultat unívoc i contundent de rebuig a les pilones.

Per la seva banda, Roser Calvet, regidora de la CUP, va manifestar que al seu grup municipal els amoïna la presència d’aquestes pilones el mes de setembre passat i no s’entén que amb la quantitat de queixes que hi ha hagut “com administració local no s’hagi solucionat el tema com s’havia de fer”.

Àngels Bordetas, regidora de Seguretat Ciutadana, va defensar la instal·lació de les pilones ja que l’entrada de vehicle ocasionava desperfectes a la plaça, provocava inseguretat als ciutadans que hi transitaven i a la nit es convertia en un aparcament de vehicles. També va assegurar que la clau de les pilones no només la té la policia local sinó també una veïna de la plaça que necessita transport sanitari sovint, el SEM (quatre claus) i els bombers. Per això, l’equip de govern decideix votar en contra de la moció i a favor de mantenir les pilones, tot i que s’està pensant en poder habilitar una zona de càrrega i descàrrega a la plaça.

L’alcalde Raül Garcia reconeix que les pilones es van col·locar sense comunicar-ho als veïns “les coses les haguéssim pogut fer millor”, però en qualsevol cas considera la mesura correcta i, de cara al futur, es vol repensar la utilitat de la plaça amb la col·laboració dels veïns
 

Comparteix...

1 comentari

Deixa un comentari

1 × tres =