Representants de les 26 escoles del Baix Montseny participants, 11 ajuntaments i 15 empreses participants han participat en la sessió que dona el tret de sortida de la Robotseny 2018 que tindrà lloc a Sant Celoni el dia 9 de juny i que tindrà com a centre d’interès “El patrimoni cultural, natural i immaterial del Baix Montseny”. L’objectiu és que els 1.500 alumnes de les escoles de Breda, Campins, Gualba, Hostalric, Llinars del Vallès, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina treballarin els reptes de la competició de robots i de la fira científica a l’aula dins horari lectiu.
 
El projecte Robotseny desenvolupa les competències científiques, tecnològiques i creatives dels alumnes, tot treballant de forma cooperativa, amb els objectius de promoure les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat i promoure noves metodologies educatives a l’aula.
 
Com és habitual la Robotseny té dues categories. Per una banda la Robotseny Kids per a alumnes de 5è de primària a 2n d’ESO, que treballen la Fira tecnològica i el desenvolupament del robot. I per altra banda la Robotseny High, per a alumnes de 3r i 4t d’ESO, formació professional i batxillerat, els alumnes poden participar lliurement i formar equips per dissenyar i crear un robot original per la competició de sumo, rastrejadors i robots ballarins.
 
A la presentació, el regidor Raül Garcia ha destacat que “projectes com Robotseny enforteixen el treball en xarxa dels municipis del Baix Montseny i apropen el teixit empresarial a les escoles de l’entorn per afavorir l’èxit escolar de l’alumnat”. Aquest projecte compta amb el suport econòmic i també amb l’aportació tècnica de valor de les 15 empreses del Baix Montseny participants.

Comparteix...

Deixa un comentari

20 − deu =