Diumenge 19 de setembre a les 12’30h del migdia, al mòdul 5-6 de La Setmana del Llibre en Català es presentarà el llibre Dotze dies de Vita Sackville-West (1892-1962). Poeta, escpriptora i viatgera és especialment recordada per la seva relació amb Virginia Woolf i el cercle de Bloomsbury. Però tal com assenyala Pau Gener al pròleg del llibre, Vita mereix ser recordada per la potència que la seva pròpia vida i obra despleguen. La meravellosa vida mig oblidada de la Baronessa bisexual best-seller, guanyadora en dues ocasions del prestigiós premi Hawthornden, potser el més important de poesia a l’Anglaterra dels anys 20 i 30 del segle XX.

El llibre és un dietari del viatge que van fer el 1927 per la Serralada Bakhtiari, una zona muntanyosa de Pèrsia, avui en dia dins l’estat d’Iran. Narrat amb l’encant d’una observadora com cap altre, Vita Sackville-West recorre aspectes històrics, geogràfics, geològics, i es centra també en la botànica, una de les seves passions.

És la primera vegada que aquest llibre és traduït al català. Pau Gener explica a La Vila Digital: “Va ser un encàrrec de l’Enric Soler de Tushita Edicions en època pre-Covid, i va ser un repte traduir l’anglès literari i molt elaborat de la Vita, però també el fet que es tracta d’un anglès de fa quasi cent anys. I finalment, també ha estat un repte que el llibre pugui veure la llum, ja que amb la pandèmia la data de sortida s’ha demorat moltes vegades i molt ha canviat des de llavors. Per a qui no conegui la figura de Vita Sackville-West és una bona porta d’entrada a ella i la seva obra, un descobriment singular”.

El llibre es pot trobar a la pàgina de Tushita Edicions, a plataformes com Amazon, i ben aviat a les llibreries ja que ho distribueix Altaïr.

Pau Gener recitant a l’Horiginal de Barcelona. Foto: Horinal poesia

Comparteix...

Deixa un comentari

12 + vuit =