La resposta favorable rebuda per part de l’alumnat de primer de batxillerat de l’Institut Baix Montseny de Sant Celoni en relació a unes classes de ioga que han rebut durant aquest curs escolar, subvencionades per l’AMPA del centre, fa que el curs vinent es plantegi oferir-ho com una activitat extraescolar amb la intenció de poder arribar tant a alumnes com a professors.

Les classes han estat impartides per Neus Gasulla, després de l’interès del professor d’Educació Física, Guzmán Sebastià, en saber que alguns alumnes estaven rebent classes de ioga per adolescents a l’Associació on treballa. Segons Gasulla, els alumnes han pogut constatar com la pràctica de ioga els ha ajudat a canalitzar les seves emocions, a millorar la concentració i a calmar els nervis i l’agitació mental. Així mateix, a nivell físic els ha aportat flexibilitat, resistència física i millora de la capacitat pulmonar.

La  proposta ha consistit en oferir als alumnes una classe de ioga trimestral dins l’assignatura d’educació física per tal de donar a conèixer aquesta pràctica i oferir tècniques que els ajudin a concentrar-se i a ser més conscients del seu cos. S’ha dividit els grups per la meitat, de forma que cada classe ha anat dirigida a una quinzena d’alumnes com a màxim. D’aquesta manera, els alumnes han pogut rebre una pràctica més personalitzada.

Comparteix...

1 comentari

  1. Lídia Abad el

    Em sembla una gran decisió per tots els beneficios esmentats, i especialmente la instructora Neus Gasulla,fa d’aquesta pràctica milenaria una conjunció ment, esperit i cos un tot complert que no deixa ningú indiferent.
    Faig Ioga amb ella sempre que puc i després de molts anys de fer-ne amb diversos mestres puc asseveratr que amb ella he plorat!!!!

Deixa un comentari

1 + disset =